Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Η συγγνώμη για την κουτουλιά στον αστυνομικό δεν ήταν αρκετή – “Φταίω για όλα”!

Βόλος: Η συγγνώμη για την κουτουλιά στον αστυνομικό δεν ήταν αρκετή – “Φταίω για όλα”!

Εχει χάσει τον αδερφό του και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτή τη δικαιολογία προέβαλε στο Δικαστήριο χθες ο 40χρονος Βολιώτης που αφηνίασε σε επικείμενο τυπικό αστυνομικό έλεγχο προχθές το μεσημέρι στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και άρχισε να απειλεί και να εξυβρίζει, ενώ χτύπησε και έναν αστυνομικό, ρίχνοντάς του κουτουλιά στο κεφάλι…

Βεβαίως η δικαιολογία του δεν έγινε δεκτή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη. Ο 40χρονος, που κρατήθηκε όλο το βράδυ στην Αστυνομία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή, εξύβριση, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη.

Ακολούθως παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, από το οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε ταπεινά συγγνώμη. Ο 40χρονος είπε ότι είχε επάνω του έγγραφα για να δείξει στους αστυνομικούς που του ζητούσαν την ταυτότητά του. Τον αστυνομικό που χτύπησε αργότερα αντιλήφθηκε ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά είχαν μεγαλώσει και μαζί στη ίδια γειτονιά όταν ήταν παιδιά.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις πράξεις του και είπε ότι «εγώ φταίω». «Ο αδερφός μου πέθανε τον Ιανουάριο και είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», φέρεται να πρόσθεσε απολογούμενος. Εντούτοις, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά την κουτουλιά κατέθεσε εξεταζόμενος ως μάρτυρας νωρίτερα ότι βρίσκονταν για έλεγχο στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου δύο μηχανές της ΔΙΑΣ, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν εκεί με τρία άτομα.

«Όταν του ζητήσαμε την ταυτότητα ο 40χρονος αντέδρασε έντονα. Γύρισε την πλάτη και άρχισε να μας βρίζει. Τον πλησίασα και τότε εκείνος μου έριξε κεφαλιά στα δόντια. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε για να τον συλλάβουμε κι εκείνος πιάστηκε από ένα κάγκελο και αντιστεκόταν ενώ παράλληλα εξύβρισε.

Απείλησε και έναν συνάδελφό λέγοντας ότι «θα μάθω πού μένεις και θα έρθω να σε βρω εσένα και την οικογένειά σου», μετά όμως ζήτησε συγγνώμη», είπε.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις