Τετάρτη, 19 Ιουν.
28oC Αθήνα

Βόλος: Καταδικάστηκε για απάτη σε ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης, του έκλεψε 3.000 ευρώ

Βόλος: Καταδικάστηκε για απάτη σε ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης, του έκλεψε 3.000 ευρώ

Ο Βόλος στο επίκεντρο για την αυλαία σε μια υπόθεση που προκάλεσε συζητήσεις στον Αλμυρό. Η απάτη σε βάρος του επιχειρηματία στήθηκε με προσοχή.

Θύμα απάτης έπεσε ένας 59χρονος που διαθέτει τουριστική επιχείρηση στον Πτελεό τoυ Αλμυρού στον Βόλο. Καταδικάστηκε για απάτη μέσω υπολογιστή ένας 24χρονος Αλβανός από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που είχε εντοπιστεί μετά το χτύπημα και είχε συλληφθεί από αστυνομικούς. Πλέον καλείται να επιστρέψει στο θύμα το ποσό που του απέσπασε αλλά και δικαστικά έξοδα 1.500 ευρώ.

Ο 24χρονος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος πελάτης για κράτηση δωματίου. Στη συνέχεια του έστειλε μήνυμα και τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε τα χρήματα της προκαταβολής. Στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της συναλλαγής του ζήτησε να ανοίξει υπερσύνδεσμο που του είχε στείλει.

Σύμφωνα με το gegonota.news, όταν ο 59χρονος άνοιξε τον υπερσύνδεσμο, που τον μετέφερε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας, πέρασε τους τραπεζικούς του κωδικούς και ο απατεώνας του απέσπασε ποσό 3.000 ευρώ.

Ο 24χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να επιστρέψει το ποσό που απέσπασε από τον 59χρονο και δικαστικά έξοδα 1.500 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις