Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Καταγγελία για απάτη 1.000.000 ευρώ – Το μεγάλο κόλπο με τις παραγγελίες επιχείρησης

Βόλος: Καταγγελία για απάτη 1.000.000 ευρώ – Το μεγάλο κόλπο με τις παραγγελίες επιχείρησης

Η καταγγελία για την απάτη προκαλεί αίσθηση και εκτός Βόλου. Επιχειρηματίας περιέγραψε τον τρόπο που έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ…

Mία πρωτοφανή καταγγελία για απάτη βλέπει το φως της δημοσιότητας, με θύμα έναν Βολιώτη επιχειρηματία, ο οποίος τονίζει πως έχασε ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες “εισέβαλαν” στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας του και στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία, με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε παραγγελίες και στοιχεία πελατών.

Το τελευταίο διάστημα, οι απατεώνες παρακολουθούσαν στενά όλες τις οικονομικές κινήσεις και την παραγγελιοληψία και μόλις το εμπόρευμα έφτανε στον πελάτη, έστελναν ψευδές email από τον επίσημο όμως λογαριασμό της επιχείρησης οτι “ο τραπεζικός λογαριασμός άλλαξε και τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν σε άλλον λογαριασμό εξωτερικού με αντίστοιχο έμβασμα”.

Σύμφωνα με πλήροφορίες του thenewspaper.gr, αυτό συνέβη περισσότερες από πέντε φορές και σε διαφορετικούς πελάτες, με το ποσό να ξεπενά συνολικά το 1.000.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε ότι δεν εισέπραττε χρήματα από τους πελάτες του, αλλά εκείνοι του έλεγαν πως τον έχουν εξοφλήσει κανονικά!

Αυτή την ώρα, ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών σε θέματα κυβερνοασφάλειας διεξάγει την έρευνα, ώστε η υπόθεση να φτάσει τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις