Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Καταζητούμενος της Ιντερπόλ νοίκιασε αυτοκίνητο με ψεύτικο όνομα και το κατέστρεψε

Βόλος: Καταζητούμενος της Ιντερπόλ νοίκιασε αυτοκίνητο με ψεύτικο όνομα και το κατέστρεψε

Ο Βόλος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας. Καταζητούμενος της Ιντερπόλ κατάφερε να νοικιάσει από γραφείο ένα αυτοκίνητο…

Ο καταζητούμενος της Ιντερπόλ κατάφερε να υλοποιήσει αυτό που είχε στο μυαλό του, χωρίς να συλληφθεί. Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, με τον ιδιοκτήτη του γραφείου να εμφανίζεται απαρηγόρητος. Καλείται όπως λέει να πληρώσει το κόστος των ζημιών στο αυτοκίνητο, που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ. Ο δράστης κατάφερε να το νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία, δήθεν για διακοπές, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να μεταφέρει με αυτό μετανάστες. Το ΙΧ βρέθηκε κατεστραμμένο στην Ξάνθη και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται.

Από τον Βόλο πέρασε καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για εμπορία ανθρώπων. Νοίκιασε αυτοκίνητο από επιχείρηση του Βόλου για τετραήμερες διακοπές στη Σκιάθο, το οποίο δεν το επέστρεψε ποτέ. Το ΙΧ βρέθηκε τρακαρισμένο και κατεστραμμένο στην Ξάνθη.

Το συμβόλαιο ενοικίασης είχε υπογραφεί κάνοντας χρήση τουρκικού ονόματος και δήλωνε κάτοικος Γερμανίας, όπου είναι η χώρα που εξέδωσε και σήμα σύλληψής του. Κρυπτογραφημένα μηνύματα που εξετάστηκαν από τις αρχές της Γερμανίας έδειξαν ότι ο 41χρονος είχε αναμιχθεί σε κύκλωμα ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν από εμπόριο ανθρώπων.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε στην Ξάνθη είχε χρησιμοποιηθεί για εμπορία ανθρώπων και ο επιχειρηματίας στον Βόλο μπλέχτηκε σε έναν κυκεώνα καταθέσεων στην αστυνομία, ενώ η ζημιά από την κλοπή ήταν 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο επιχειρηματίας από τον Βόλο που αναγνώρισε το πρόσωπο που του έκλεψε το αυτοκίνητο από φωτογραφίες που του έδειξε η αστυνομία, κατέθεσε μήνυση για την κλοπή του αυτοκινήτου, που είχε αξία 10.000 ευρώ, η οποία εκδικάστηκε χθες Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ο δουλέμπορος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση ερήμην.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις