Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Καθηγήτρια ΕΠΑΛ στο νοσοκομείο από την καγκελόπορτα που της ήρθε στο κεφάλι

Βόλος: Καθηγήτρια ΕΠΑΛ στο νοσοκομείο από την καγκελόπορτα που της ήρθε στο κεφάλι

Η καγκελόπορτα έπεσε στην καθηγήτρια την ώρα που έβγαινε από το ΕΠΑΛ. Τα όσα περιγράφει προκαλούν έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βόλου και όχι μόνο…

Τύχη “βουνό” είχαν η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου και ακόμη ένας εκπαιδευτικός του σχολείου, όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου του 2023, στην προσπάθειά τους να ασφαλίσουν τον χώρο, η μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα κατέρρευσε και έπεσε πάνω στην εκπαιδευτικό.

Η γυναίκα έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι, στα χέρια και τα πόδια. Ο συνάδελφός της, την μετέφερε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σε ανάρτησή της επισημαίνει ότι είχε ζητηθεί πριν λίγες ημέρες από τον Δήμο Βόλου να γίνει έλεγχος για την ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Η ίδια επισημαίνει ότι εάν είχαν επιστρέψει οι μαθητές στο σχολείο, δεν αποκλείεται να υπήρχαν και θύματα. «Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια. Τελικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που συνέβη το γεγονός αυτό με αυτές τις συνθήκες σε μένα, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα σε βάρος μαθητών/-τριών ή περαστικών και να είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες».

Πηγή: gegonota.news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις