Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Καθηλώνει η 29χρονη που έγινε και επίσημα γυναίκα με απόφαση δικαστηρίου

στάση εργασίας

«Ο αγώνας, που έχω δώσει σε όλη μου τη ζωή, σήμερα δικαιώνεται». Η 29χρονη Βολιώτισσα, η αναγνώριση του φύλου της οποίας έγινε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου, με βάση τα χαρακτηριστικά εμφάνισης και όχι τα βιολογικά, μιλά στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

Κάνει λόγο για απόφαση, που δικαιώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πλέον η ταυτότητά της, όπως λέει συγκινημένη, είναι σε ισχύ και είναι η πραγματική με δικαστική απόφαση. «Οταν δεν συμβαδίζουν η ταυτότητα και τα στοιχεία με την εικόνα που έχεις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά, να πας σε κάποια υπηρεσία, να κάνεις μία οποιαδήποτε δουλειά, καθώς πέφτεις θύμα συνεχώς τρανσφοβικών επιθέσεων. Ούτε να ταξιδέψεις μπορείς. Εκτίθεσαι συνεχώς σε κάθε είδους βία», περιγράφει ανοίγοντας την καρδιά της.

Παρ’ όλα αυτά δεν κρύβει την πίκρα της για ορισμένους, που ακόμη και στη χαρά, όπως λέει, με την απόφαση δικαίωσής της, συνέχισαν να την κακοποιούν με άκρως παρωχημένο λόγο απλώς για να κερδίσουν λίγα views παραπάνω.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της 29χρονης, λέει στο taxydromos.gr ότι είναι μία από τις λίγες φορές ως δικηγόρος που αισθάνεται τη σημασία που έχει το επάγγελμά της στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. «Δεν άντεχα στην ιδέα ότι ένας τόσο νέος άνθρωπος είχε ένα μεγάλο βαρίδι, το οποίο τον εμπόδιζε να πάρει τη ζωή στα χέρια του», εξηγεί.

Επεφτε συνεχώς θύμα επιθέσεων βίας

Η 29χρονη έχει πέσει θύμα βίας αμέτρητες φορές λόγω του ότι η εμφάνισή της έχει γυναικεία χαρακτηριστικά, ενώ τα παλιά στοιχεία ταυτότητάς της ήταν αντρικά. Ενα από τα πολλά περιστατικά που είχε να αντιμετωπίσει σημειώθηκε σε επίσκεψη στην Εφορία για να διεκπεραιώσει προσωπική της υπόθεση, όπως κάνει όλος ο κόσμος.

Δυστυχώς, για εκείνη δεν ήταν το ίδιο. «Η ταυτότητά μου δεν είχε αλλάξει και είχε τα αντρικά στοιχεία. Μέσα μου όμως, η εικόνα ήταν γυναίκας. Ετσι όταν το είδαν με κατηγόρησαν για πλαστογραφία και κάλεσαν την Αστυνομία για να κάνει ταυτοποίηση προσώπου», αναφέρει.

Η 29χρονη οδηγήθηκε στο Τμήμα για να γίνει η διαδικασία. Στη συνέχεια έπρεπε να πάει ξανά στην Εφορία με τους αστυνομικούς. «Ολα αυτά συνέβησαν, ενώ είχα εξηγήσει την κατάσταση και ότι τα έγγραφά μου δεν είχαν αλλάξει. Υποβλήθηκα σε απερίγραπτα ψυχοφθόρα διαδικασία και έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας», υπογραμμίζει.

Βίωσε και τον πόνο να σε εγκαταλείπουν άνθρωποι. «Σαφώς υπάρχουν άτομα που φεύγουν από τη ζωή σου, ωστόσο αυτό γίνεται λόγω άγνοιας και φόβου, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι είσαι. Ωστόσο είναι φυσιολογικό. Ανέκαθεν υπάρχουν τρανς άτομα και γενικά άτομα διαφορετικά και ξεχωριστά από το κοινωνικό σύνολο», υπογραμμίζει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις