Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος – Κορονοϊός: Ο θάνατος που «ξύπνησε» τους αρνητές – Τρέχουν να εμβολιαστούν στο γηροκομείο

Βόλος – Κορονοϊός: Ο θάνατος που «ξύπνησε» τους αρνητές – Τρέχουν να εμβολιαστούν στο γηροκομείο

Το γηροκομείο στο Βόλο παραμένει στο προσκήνιο με την ανησυχία να είναι έκδηλη. Ο θάνατος ηλικιωμένης που είχε εμβολιαστεί πλήρως χτύπησε καμπανάκι ακόμα και στους πιο φανατικούς αρνητές των εμβολίων…

Έπρεπε να θρηνήσουμε το πρώτο θύμα της αδιαφορίας μερικών εργαζομένων του Γηροκομείο Βόλου, προκειμένου πολλοί εξ αυτών να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, αφού μέχρι προχθές δήλωναν αρνητές και έδειχναν αμετάπειστοι.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr από τους 35 ανεμβολίαστους εργαζομένους του ιδρύματος, ήδη, μετά το θάνατο μίας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία αν και εμβολιασμένη πλήρως νόσησε στο γηροκομείο και πέθανε, 17 άτομα δήλωσαν οτι επιθυμούν να εμβολιαστούν!

Σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης, στο Ίδρυμα θα μεταβεί η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι νέοι εμβολιασμοί, ενώ μπαίνει χρονικό όριο έως τις 16 Αυγούστου, προκειμένου όσοι παραμείνουν ανεμβολίαστοι να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πρόσληψη δέκα νέων εργαζομένων, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά που θα αφήσουν οι αρνητές, στη λειτουργία του Γηροκομείου. 

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 96χρονη γυναίκα κατέληξε προχθές (19-07-2021) στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Η υπερήλικας ήταν τρόφιμος του γηροκομείου και αντιμετώπιζε πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας. Αν και ήταν εμβολιασμένη πλήρως, η κατάσταση της υγείας της ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη και η μόλυνση επέφερε το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε κάνει rapid test στο γηροκομείο, το οποίο έδειξε πως ήταν αρνητική στον ιό, ενώ όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο έκανε μοριακό τεστ, το οποίο ήταν θετικό. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται άλλοι τρεις τρόφιμοι του γηροκομείου, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις