Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Λύνεται το μυστήριο με το πλοίο “φάντασμα” – Τι έδειξε ο έλεγχος των λιμενικών [pic]

Βόλος: Λύνεται το μυστήριο με το πλοίο “φάντασμα” – Τι έδειξε ο έλεγχος των λιμενικών [pic]

Ένα μεγάλο πλοίο, που πολλοί χαρακτηρίζουν «φάντασμα» έχει δέσει από τις 3 Οκτωβρίου στον Κόλπο του Βόλου, μεταξύ του Αναύρου και των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ…

Οικολογικές οργανώσεις πίστεψαν αρχικά οτι πρόκειται για πλοίο, το οποίο επρόκειτο να ξεφορτώσει RDF στην τσιμεντοβιομηχανία, όμως διαψεύστηκαν.

Το πλοίο με την ονομασία RCC PRESTIGE και με σημαία από τις Μπαχάμες, ξεκίνησε από λιμάνι της Ιταλίας, έμεινε αρόδου για έναν περίπου μήνα νοτίως των Βορείων Σποράδων, στις 3 Οκτωβρίου μπήκε στον Παγασητικό κόλπο και άραξε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει πλήρωμα 17 ατόμων, οι περισσίτεροι εκ των οποίων είναι Ρουμάνοι, Φιλιππινέζοι και Βούλγαροι, ενώ μεταφέρει υπό κανονικές συνθήκες αυτοκίνητα από την Κορέα και την Άπω Ανατολή προς την Ευρώπη. Τώρα είναι κενό φροτίου. Έχει δυνατότητα φόρτωσης περισσοτέρων από 2.000 αυτοκινήτων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έκανε έλεγχο στο πλοίο, και δεν εντόπισε καμία παράβαση. Βρίσκεται εν αναονή οδηγιών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για τον επόμενο ναύλο του.

Πηγή: thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις