Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Με δάκρυα ζήτησε συγγνώμη ο μαθητής που κρέμασε την αλβανική σημαία σε σχολείο

Βόλος: Με δάκρυα ζήτησε συγγνώμη ο μαθητής που κρέμασε την αλβανική σημαία σε σχολείο

Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά τα όσα έγιναν σε σχολείο. Μαθητές και καθηγητές είδαν έκπληκτοι κάποια στιγμή, να υψώνεται η αλβανική σημαία στο προαύλιο…

Μεγάλη ένταση σε σχολείο της πόλης, όταν κάποια στιγμή μαθητής αποφάσισε να κρεμάσει την αλβανική σημαία στα κάγκελα που υπήρχαν στο προαύλιο. Ο Βόλος συζητάει τα όσα έγιναν και τα όσα ακολούθησαν. Με το παιδί να εμφανίζεται μετανιωμένο και να ζητάει συγγνώμη για την πράξη του. Όπως ανέφερε δεν ήθελε να προσβάλλει την ελληνική σημαία, αλλά με τον δικό του τρόπο να υπενθυμίσει την παρουσία της αλβανικής μειονότητας στην περιοχή.

«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανένα εθνικό σύμβολο» φέρεται να είπε ενώπιον του σχολικού συμβουλίου που συγκλήθηκε, ο μαθητής Γυμνασίου, που πριν από δύο ημέρες ανέβασε στα κάγκελα του προαυλίου του σχολείου του την αλβανική σημαία, προκαλώντας την άμεση αντίδραση μεγαλύτερων συμμαθητών του, που τον οδήγησαν «σηκωτό» στον διευθυντή.

Ο μαθητής που ξέφυγε από την προσοχή του καθηγητή του εν ώρα μαθήματος, πήγε στα κάγκελα και κρέμασε την αλβανική σημαία, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου κλαίγοντας ενώπιον του σχολικού συμβουλίου, δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει για την κίνησή του και ότι το μόνο που ήθελε να υποδηλώσει ήταν η παρουσία και της αλβανικής μειονότητας στο σχολείο και στην περιοχή.

Στο έκτακτο σχολικό συμβούλιο που συγκλήθηκε στον απόηχο του συμβάντος το «παρών» έδωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τα στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, κ.κ. Ρηγώ Φασουράκη και Δημήτρης Σαμαράς, εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο συστεγάζεται το Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο, μαθητές αλλά και γονείς.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το σχολικό συμβούλιο αναγνώρισε τη μεταμέλεια στον μαθητή και οι τόνοι έπεσαν, παρόλο που για το συμβάν διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Γονείς, εκπρόσωποι του Δήμου αλλά και η σχολική κοινότητα συμφώνησαν στον προγραμματισμό δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών για τα εθνικά σύμβολα και τον σεβασμό που απαιτείται απέναντί τους σύμφωνα με τους Νόμους και το Σύνταγμα.

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν δράσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των μαθητών. Παράλληλα, επειδή αναγνωρίστηκε ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φοιτούν μαθητές πολλαπλών εθνικοτήτων, θα γίνουν και δράσεις ανάπτυξης φιλίας μεταξύ των λαών. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες σκέψεις που έγιναν θα διοργανωθεί γευσιγνωσία με εδέσματα από τις κουζίνες κάθε χώρας και το πιο πιθανό είναι να γίνει ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις