Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Νέα ζωή για βρέφος που γεννήθηκε τα Χριστούγεννα και περίμενε μια ζεστή αγκαλιά

Βόλος: Νέα ζωή για βρέφος που γεννήθηκε τα Χριστούγεννα και περίμενε μια ζεστή αγκαλιά

Το βρέφος θα μεγαλώσει κοντά στους συγγενείς του πατέρα του. Ο Βόλος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν σε μια υπόθεση που προκαλεί συγκίνηση…

Τα δύσκολα για το βρέφος ξεκίνησαν αμέσως μετά τη γέννησή του. Οι γονείς του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν μπορούσαν να το μεγαλώσουν και το αγγελούδι παρέμεινε όλους αυτούς τους μήνες στο Αχιλλοπούλειο. Νοσηλευτές και γιατροί το φρόντιζαν και δέθηκαν μαζί του. Όμως και οι ίδιοι γνώριζαν πως πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε το μόλις 3 μηνών κοριτσάκι να μεγαλώσει σωστά. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και τελικά όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει σε στενούς συγγενείς του πατέρα του, που θέλουν να το μεγαλώσουν σαν δικό τους παιδί.

Το κοριτσάκι, που πριν από λίγες μέρες έγινε αισίως τριών μηνών, ήρθε στον κόσμο ξημερώματα Χριστουγέννων. Η μητέρα του, μία κοπέλα 29 χρόνων από τον Βόλο, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα. Με τον πατέρα του παιδιού επίσης φέρεται να μην υπάρχει αρμονία.

Από την πρώτη στιγμή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση. Μετά τη γέννηση του μωρού έγινε κοινωνική έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε την προβληματική κατάσταση. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αναδοχής. «Το Νοσοκομείο Βόλου δεν είναι περιβάλλον για να μεγαλώνει ένα μωρό», ειπώθηκε και ενεργοποιήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Μολονότι υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον αποφασίστηκε ότι είναι προτιμότερο το παιδί να μεγαλώσει με ανθρώπους που ανήκουν στο οικογενειακό του περιβάλλον. Συγγενείς από το περιβάλλον του πατέρα του παιδιού εμφανίστηκαν πρόθυμοι να το μεγαλώσουν με αγάπη και ασφάλεια και ζήτησαν από τις αρχές να εξεταστεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, το αίτημα έγινε αποδεκτό και ενδεχομένως ακόμη και σήμερα σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη «συγγενική» πλέον αναδοχή.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου στάθηκε «φύλακας – άγγελος» για το μωρό. Για το υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο από την πρώτη μέρα που ήρθε στη ζωή μέχρι σήμερα παραμένει στο Αχιλλοπούλειο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της διοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει ανοιχτεί μία μεγάλη αγκαλιά.

Όλοι το αγαπούν και το φροντίζουν, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδοχής που θα ανοίξει τον δρόμο για να μεγαλώσει με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Πηγή: taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις