Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Ο καβγάς στο διαδίκτυο πήρε απρόβλεπτη τροπή – Το έγγραφο που προκάλεσε σάλο και τα δάκρυα που ακολούθησαν!

Βόλος: Ο καβγάς στο διαδίκτυο πήρε απρόβλεπτη τροπή – Το έγγραφο που προκάλεσε σάλο και τα δάκρυα που ακολούθησαν!

Πρωταγωνίστριες στην υπόθεση τρεις γυναίκες. Ο Βόλος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις…

Εξηγήσεις για ανάρτηση πλαστού εγγράφου του Πρωτοδικείου Βόλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κλήθηκαν να δώσουν στην Εισαγγελία Βόλου δύο Βολιώτισσες. Οι δύο γυναίκες είχαν αναρτήσει ένα έγγραφο που φερόταν να έχει συνταχθεί από το Πρωτοδικείο Βόλου με το οποίο ενημέρωναν ότι έχουν την άδεια για άρση του απορρήτου συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Προέβησαν σε αυτή την πράξη, καθώς ήθελαν όπως είπαν να σταματήσουν την κοινοποίηση εξυβριστικών σε βάρος τους σχολίων από άλλη χρήστρια μέσου κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας εκφοβισμό. Εντούτοις, το επίμαχο έγγραφο ήταν κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανές ότι ήταν πλαστό ενώ αρμόδιοι για να παρέμβουν για εξυβριστικά σχόλια είναι μόνο η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές όπως η Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δύο Βολιώτισσες κλήθηκαν λοιπόν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, καθώς η ενέργειά τους θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Οι δύο Βολιώτισσες με την πράξη τους αυτή θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για πλαστογραφία μετά χρήσεως, ψευδή βεβαίωση, εκφοβισμό, αδικήματα πλημμεληματικού, αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα που προβλέπουν βαριές ποινές φυλάκισης. Μόνο η πλαστογραφία μετά χρήσεων ενδεικτικά, που είναι κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

Οι δύο γυναίκες φέρονται να κατανόησαν τους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν εαυτούς. Παραδέχτηκαν ότι η πράξη τους αυτή δεν έγινε κατόπιν ώριμης σκέψης αλλά σε μία προσπάθεια να σταματήσουν εξυβριστικά σχόλια που γίνονταν σε βάρος τους από χρήστρια μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα είχε ψεύτικο προφίλ.

Υπέδειξαν μεταμέλεια ζητώντας «συγγνώμη» ακόμη και κλαίγοντας για την ενέργειά τους αυτή και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περιγράψουν τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν σε αυτήν την συμπεριφορά προκειμένου να αποφύγουν κατασυκοφάντηση. Επισκεπτόμενες την Εισαγγελία Βόλου, εξάλλου είχαν ήδη κατεβάσει την ψευδή ανάρτηση.

Στις δύο Βολιώτισσες έγιναν συστάσεις. Ακολούθως αποχώρησαν από το Δικαστήριο χωρίς να κινηθεί σε βάρος τους κάποια ποινική διαδικασία, καθώς το πλαστό έγγραφο που ανάρτησαν ήταν καταφανώς ψευδές και έτσι δεν θα μπορούσε να καταστεί επικίνδυνο.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις