Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Ο οδηγός έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου και πάγωσε – Συνέβη αυτό που έτρεμε από την πρώτη στιγμή!

Βόλος: Ο οδηγός έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου και πάγωσε – Συνέβη αυτό που έτρεμε από την πρώτη στιγμή!

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί μετά από τροχαίο ατύχημα. Μια γυναίκα παρασύρθηκε από το μηχανάκι που οδηγούσε, όταν έβγαινε από το αυτοκίνητό του…

Οδηγούσε το δίκυκλό του μεθυσμένος και παρέσυρε 63χρονη Βολιώτισσα τραυματίζοντάς τη, στο κεφάλι και στο πόδι.

Συνολική ποινή φυλάκισης 44 μηνών επέβαλε χθες (15-05-2019) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 47χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης και χωρίς να έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή μετά τη καταδίκη του για πρόκληση ατυχήματος υπό την επίδραση αλκοόλ.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στην οδό Ιωλκού στις 06.00 το πρωί. Ενώ η 63χρονη κατέβαινε από το αυτοκίνητό της, ο κατηγορούμενος την παρέσυρε με το δίκυκλό του με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και στο πόδι και να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου ο 47χρονος εκπροσωπήθηκε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του. Ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος σήμερα έχει αλλάξει. Εχει βρει δουλειά και έχει διαφοροποιήσει τη ζωή του.

Ομως, το δικαστήριο δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μετά το ατύχημα ο 47χρονος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,68 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη μέτρηση.

Επιπλέον η Τροχαία Βόλου τού είχε αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης στις 28 Ιουνίου του 2010, ενώ ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με παράβαση για μέθη.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας για έξι μήνες και του επέβαλε η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, να μην είναι μετατρέψιμη, ούτε να έχει τριετή αναστολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις