Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Ο χωρισμός και το άνοιγμα της τραπεζικής θυρίδας – Το τηλεφώνημα που άναψε φωτιές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ζευγάρι αποφάσισε να βάλει σε τραπεζική θυρίδα χρήματα και κοσμήματα. Αυτή η θυρίδα όμως έμελλε να φέρει στα δικαστήρια το αντρόγυνο…

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης για αφαίρεση και υπεξαίρεση επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται να «σήκωσε» από την οικογενειακή κοινή θυρίδα που διατηρούσε με τη σύζυγό του λίρες, χρήματα και κοσμήματα, και να έγινε «καπνός». Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η 44χρονη μηνύτρια, μητέρα δύο παιδιών, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση.

Πριν οι σχέσεις τους διαταραχθούν είχαν αποφασίσει από κοινού να τοποθετήσουν σε τραπεζική θυρίδα διάφορα κοσμήματα, χρήματα και λίρες που προέρχονταν κυρίως από δώρα που είχαν κάνει οι παππούδες στα παιδιά τους, με σκοπό να αξιοποιηθούν αυτά όταν τα παιδιά θα μεγάλωναν και θα χρειάζονταν βοήθεια για να σπουδάσουν. Ενώ η σύζυγος πίστευε πως όλα τα τιμαλφή μαζί με τα χρήματα φυλάσσονται στην τραπεζική θυρίδα, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και την «έζωσαν τα φίδια». Άνδρες της Ασφάλειας Βόλου την καλούσαν στο τμήμα για να αναγνωρίσει μέρος των κοσμημάτων, που είχαν βρεθεί στην κατοχή αλλοδαπών οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία.

Με αφορμή αυτό το συμβάν, ουσιαστικά, όπως τόνισε η ίδια στο δικαστήριο, συνειδητοποίησε πως ο σύζυγός της είχε ανοίξει τη θυρίδα και είχα πάρει από μέσα ό,τι είχαν φυλάξει για τα παιδιά τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως υποστήριξε η ίδια, κατέθεσε μήνυση ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία. Στις ερωτήσεις της έδρας για τη συνολική αξία κοσμημάτων, λιρών και χρημάτων που φυλάσσονταν στην θυρίδα, η 44χρονη δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το ποσό.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, όσον αφορά το περιεχόμενο της θυρίδας, το πουγκί με τις λίρες που ήταν περισσότερες από 100, περιλάμβανε μεταξύ άλλων 50 τούρκικες χρυσές λίρες, αρκετά νομίσματα γιεν, καθώς και μία κασετίνα που ήταν φυλαγμένα κοσμήματα και χρήματα, που αποτελούσαν την κοινή αποταμίευση του ζευγαριού.

Πηγή: taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε