Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Πέθανε από κορονοϊό ο Νικήτας Πρίντζος – Η επιθυμία της οικογένειας που αιφνιδίασε και απογοήτευσε

Βόλος: Πέθανε από κορονοϊό ο Νικήτας Πρίντζος – Η επιθυμία της οικογένειας που αιφνιδίασε και απογοήτευσε

Ο Νικήτας Πρίντζος έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη σε νοσοκομείο. Ο κορονοϊός αποδείχθηκε για τον ίδιο, ένας αντίπαλος ανίκητος. Ο Βόλος αποχαιρέτησε τον 78χρονο…

Ο Νικήτας Πρίνζτος έχασε τη μάχη της ζωής του, με φίλους και συνεργάτες να ετοιμάζονται για να δώσουν το παρών στην κηδεία του. Ο Βόλος όμως συζητάει τις τελευταίες ώρες για τον τρόπο που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, που πολλούς αιφνιδίασε και απογοήτευσε. Αιτία η απόφαση της οικογένειας να αποχαιρετήσει τον δικό της άνθρωπο μυστικά και μια μέρα νωρίτερα από ότι είχε διαρρεύσει.

Δεν πρόλαβε να συνέλθει η τοπική κοινωνία από τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου, του προέδρου της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζου και στο περιβάλλον του ισχυρού άνδρα της Μαγνησίας, άρχισαν οι αναταράξεις. Λόγω της δημοφιλίας του και των στενών προσωπικών σχέσεων που είχε με χιλιάδες ανθρώπους από τον Βόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα, εκατοντάδες ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν με τους στενούς συνεργάτες και την οικογένειας, αλλά και με το γραφείο τελετών, προκειμένου να παραστούν σήμερα Πέμπτη στην κηδεία του.

Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου θα έδιναν το “παρών” σε μία εξόδιο ακολουθία που θα περιποιούσε ιδιαίτερη τιμή στον αποθανόντα. Όμως, το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την μετάδοση της θλιβερής είδησης και ειδικότερα στις 17.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα η κηδεία του στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Αγ. Λαζάρου και αμέσως μετά έγινε η ταφή.

Όσοι έμαθαν την είδηση, απόρησαν γιατί υπήρξε τόση βιασύνη και δε μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο, τον συνεργάτη, τον φίλο, τον συγγενή. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, κάποιοι εξ αυτών απορούν επίσης, γιατί η κηδεία του δεν τελέστηκε στο Αερινό, που ως γνωστόν ήταν ο τόπος καταγωγής του.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε εισαχθεί κι άλλες φορές για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο και για τελευταία φορά εισήχθη στις 15 Μαρτίου, καθώς είχε προσβληθεί και από κορονοϊό. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, ο 78χρονος πρόεδρος της ΕΒΟΛ δεν τα κατάφερε και κατέληξε στην κλινική covid όπου και νοσηλευόταν. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ποιος ήταν ο Νικήτας Πρίνζτος

Ο Νικήτας Πρίντζος ήταν αδελφός του γιατρού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Πρίντζου, με καταγωγή από το Αερινό Μαγνησίας, και μαζί ασχολήθηκαν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία δημιουργώντας την μεγάλη χοιροτροφική μονάδα. Διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 2000 μέχρι και σήμερα ενώ ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε επιχειρηματικά ως πρόεδρός της τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Με το όραμά του κατάφερε να ενισχύσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της περιοχής και ταυτόχρονα να κάνει την ΕΒΟΛ μία σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, αφού εξόπλισε το εργοστάσιο γάλακτος, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, με σύγχρονα μηχανήματα, ανέπτυξε ένα μεγάλο δίκτυο μεταφορών και κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του το 2020 να δημιουργήσει κέρδη στην εταιρεία που ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με την ρευστότητα του Συνεταιρισμού να είναι σημαντική και να σχεδιάζονται επενδύσεις, ενώ ο Συνεταιρισμός δεν είχε δανειακές υποχρεώσεις ούτε και οφειλές.

Πριν λίγο καιρό προχώρησε επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα και εξοπλισμό, ενώ ο επόμενος στόχος ήταν να βρεθεί η ΕΒΟΛ στο επίκεντρο της αγοράς, της διακίνησης, της διανομής και της κατανάλωσης με τη δημιουργία δύο κέντρων διανομών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις