Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου – Η ιστορία του «παππού με τα λουκούμια»

Βόλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου – Η ιστορία του «παππού με τα λουκούμια»

Ο Βόλος ήταν η πόλη που ζούσε και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Ο επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου πέθανε στα 69 του χρόνια…

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου κατάφερε να συνεχίσει με απόλυτη επιτυχία αυτό που είχε ξεκινήσει ένας θείος του. Το κατάστημα με τα λουκούμια έγινε σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης περιοχής. Η ξεχωριστή γεύση σε συνδυασμό με την ποιότητα, έκαναν κατά περιόδους τα γλυκά περιζήτητα και από άλλες περιοχές της χώρας. Ο Βόλος αποχαιρετά τον άλλοτε ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που πλέον έχει περάσει στα παιδιά του.

Από τη ζωή «έφυγε» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου σε ηλικία 69 ετών, ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, σε συγγενείς, φίλους αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Ο εκλιπών γνωστός και ο «Παππούς» διατηρούσε επί χρόνια κατάστημα με τα πιο γνωστά λουκούμια επί της οδού Ανθίμου Γαζή.

Με το μεράκι, την εργατικότητά του και την αγάπη του για τη δουλειά του ο Γιάννης Οικονόμου κατάφερε να κάνει τα λουκούμια σήμα κατατεθέν του Βόλου, κάνοντας  τους επισκέπτες να ξετρελαίνονται με την γεύση του παραδοσιακού γλυκίσματος.  Πολλά σπίτια της πόλης είχαν λουκούμια από τον «Παππού».

Ο εμπνευστής τους ήταν ο Γεώργιος Πετρόπουλος που άνοιξε το λουκουμοποιείο στην πόλη του Βόλου το 1930. Στη συνέχεια η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του ανιψιού του Γιάννη Οικονόμου και στη συνέχεια στους γιούς του τελευταίου οι οποίοι κρατάνε την επιχείρηση μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η κηδεία του θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Αφήνει πίσω του, παιδιά, εγγόνια, αδέρφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις