Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Πλιάτσικο σε σπίτια πλημμυροπαθών – «Παίζουν με τον πόνο μας» λέει ιδιοκτήτρια

Βόλος: Πλιάτσικο σε σπίτια πλημμυροπαθών – «Παίζουν με τον πόνο μας» λέει ιδιοκτήτρια

Οι άγνωστοι δράστες έκαναν πλιάτσικο για ακόμα μία φορά. Ο Βόλος βλέπει τους μήνες να περνούν και τον Γολγοθά που ανεβαίνουν πλημμυροπαθείς να συνεχίζεται…

Οι φονικές κακοκαιρίες που χτύπησαν τη Μαγνησία το Φθινόπωρο, άνοιξαν πληγές που ακόμα δεν έχουν κλείσει για ορισμένους. Ο Βόλος ξανά στο επίκεντρο μετά τις καταγγελίες πλημμυροπαθών. Τονίζουν πως κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν πλιάτσικο στις περιουσίες τους. Κλέβουν από σερβίτσια, μέχρι κοσμήματα μικρής αξίας και απορρυπαντικά. «Έχουμε και αυτούς να παίζουν με τον πόνο μας και να παίρνουν τα λιγοστά μας υπάρχοντα. Πόσο να αντέξουμε;» λέει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτρια σπιτιού που μπήκε για 4η φορά στο στόχαστρο.

Πέρασαν τρεις μήνες από την ημέρα της απόλυτης καταστροφής. Από τότε που οι κακοκαιρίες Daniel και Elias πέρασαν από τη Μαγνησία και την ισοπέδωσαν, αφήνοντας πίσω αρκετούς ανθρώπους χωρίς στέγη και εκατομμύρια ευρώ ζημιών σε υποδομές, περιουσίες και κατοικίες. Οι πλημμυροπαθείς εκτός από τη γραφειοκρατία και τον αγώνα να στήσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή, έχουν έναν ακόμα πονοκέφαλο.

Τους επιτήδειους πλιατσικολόγους που μπουκάρουν στα έρημα σπίτια τους, προκειμένου να τα λεηλατήσουν και να πάρουν από αυτά ό,τι χρήσιμο βρουν. Η κ. Αναστασία, μιλώντας στο thenewspaper.gr δηλώνει εξοργισμένη και απογοητευμένη. Η ζημιά στο σπίτι της είναι ανυπολόγιστη.

Τόσο η ίδια, όσο και η ηλικιωμένη μητέρα της, έχουν αναγκαστεί να το εγκαταλείψουν και φιλοξενούνται προσωρινά σε δομή του Δήμου Βόλου. Όμως, η κατοικία τους με τα πράγματα που έμειναν μέσα σε αυτή έχει λεηλατηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές. Σπάνε την πόρτα, μπαίνουν μέσα και παίρνουν ό,τι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Από κοσμήματα μικρής αξίας, σερβίτσια, ρούχα μέχρι και απορρυπαντικά.

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε φορά που επιστρέφω στο σπίτι λείπουν πράγματα. Αναγκάστηκα να βάλω μία αλυσίδα με ένα λουκέτο για να αποτρέψω τους δράστες να μπαίνουν. Εμείς μέναμε εδώ τόσα χρόνια. Και τώρα χάσαμε το σπίτι μας κι έχουμε κι αυτούς να παίζουν με τον πόνο μας και να παίρνουν τα λιγοστά μας υπάρχοντα. Πόσο να αντέξουμε;» λέει χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις