Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Η σερβιτόρα, τα κακά πνεύματα και η συγγνώμη που ήρθε αργά – Ο δράστης καταδικάστηκε!

Βόλος: Η σερβιτόρα, τα κακά πνεύματα και η συγγνώμη που ήρθε αργά – Ο δράστης καταδικάστηκε!

«Ξόρκισε» τα κακά πνεύματα για 25χρονη σερβιτόρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή…

και εφέσιμη σε 55χρονο Βολιώτη, ο οποίος απέσπασε από 25χρονη σερβιτόρα χρηματικό ποσό ύψους 2.500 ευρώ για να… εκδιώξει τα δαιμόνια και να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η 25χρονη.

Η υπόθεση που έγινε θέμα συζήτησης στον Βόλο τον Ιούνιο του 2017, συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο εδώλιο κάθισε χθες ο 55χρονος Βολιώτης, που εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της 25χρονης και την έπεισε ότι της είχαν κάνει μάγια, καταφέρνοντας έτσι να της αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά επί ένα και πλέον χρόνο, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να την απειλεί και να την εκβιάζει για τη ζωή της.

Ο 55χρονος κατηγορήθηκε για απάτη κατ’ εξακολούθηση και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου. Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία απάτη και ότι τα χρήματα που έλαβε ο 55χρονος ήταν προϊόν δανείου.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο με κατά πλειοψηφία απόφαση, καθώς ένας εκ των τριών συνέδρων είχε την άποψη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος. Μετέτρεψε ακολούθως την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια, κρίνοντας ένοχο τον 55χρονο και γι’ αυτό το αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουνίου 2017 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνελλάμβαναν τον 55χρονο να παραλαμβάνει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένο ραντεβού της κοπέλας με τον απατεώνα στο κέντρο της πόλης.

Η 25χρονη είχε λύσει τη σιωπή της. Δίνοντας ανά τακτά διαστήματα ποσά των 200 – 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημά της, έφτασε να έχει πληρώσει τον απατεώνα με το συνολικό ποσό των 2.500 ευρώ. Τελικά οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Πανικό και αναστάτωση έπιασε τότε τον «εξορκιστή», λες και εμφανίστηκαν κακά πνεύματα. Αποπειράθηκε να διαφύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν με δύο περιπολικά, και τελικά τον ακινητοποίησαν σε απόσταση 300-400 μέτρων από το αρχικό σημείο του ραντεβού. Ο 55χρονος είχε ζητήσει αρχικώς συγγνώμη για την πράξη του στους αστυνομικούς, στη συνέχεια όμως υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν οφειλόμενα, ισχυριζόμενος ότι είχε δανείσει χρήματα στην κοπέλα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις