Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογηθεί στον πατέρα του – Στο φως όλη η αλήθεια!

Βόλος: Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογηθεί στον πατέρα του – Στο φως όλη η αλήθεια!

Ο νεαρός προβλημάτισε την αστυνομία από την αρχή. Η έρευνα ξεσκέπασε την αλήθεια με τον 20χρονο να ομολογεί όλα όσα σκεφτόταν από καιρό…

Ειδοποίησε την αστυνομία στο Βόλο, το έπαιζε σοκαρισμένος από την υποτιθέμενη μάχη με τον ληστή αλλά η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ληστεία υπήρξε μόνο στη φαντασία του. Ο 20χρονος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή αναφορά στην αρχή και καταδικάστηκε ερήμην, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τριετίας.

Από την αστυνομική προανάκριση είχε προκύψει ότι ο καταδικασθείς είχε παίξει τις οικονομίες του πατέρα του (ο οποίος είναι οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία) στο στοίχημα και μετά σκηνοθέτησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων. Είχε κινητοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, τη Σήμανση.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει ότι στις 03.00 τα ξημερώματα στις 20 Φεβρουαρίου 2018, ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα «εισέβαλε» στο σπίτι του, ενώ ήταν ακόμη ξύπνιος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Είχε καταθέσει ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς ο κουκουλοφόρος του επιτέθηκε με μαχαίρι. Υποστήριξε ότι ο ληστής έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας ποσό ύψους 3.000 ευρώ που υπήρχε φυλαγμένο σε σημείο του σπιτιού.

Η καταγγελλόμενη ληστεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών αρχών. Εντύπωση όμως είχε προκαλέσει ότι οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού δεν παρέπεμπαν σε ληστεία, ενώ το τραύμα που έφερε ο νεαρός στην κοιλιά ήταν ελαφρύ σαν γρατζουνιά. Τελικά ο νεαρός «εγκλωβίστηκε» σε αντιφάσεις και η Αστυνομία δεν άργησε να ξεδιπλώσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να φτάσει στην αλήθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις