Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Σοκάρει η κακοποίηση γυναίκας από τον άντρα της – Τα δάκρυά της συγκίνησαν τους δικαστές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Γροθιές στο πρόσωπο, καυτά ροφήματα στο σώμα και τσιγάρα που έσβηναν πάνω της. Στιγμές φρίκης που σημαδεύουν τη ζωή της…

Πρωτοφανές σε βιαιότητα σκηνικό ενδοοικογενειακής βίας συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με δράστη έναν 69χρονο Βολιώτη και θύμα τη σύζυγό του, ηλικίας 44 ετών. Το επεισόδιο συνέβη στις 19 Μαρτίου 2016 στο σπίτι του ζευγαριού. Η παθούσα με την έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης δήλωσε στο Τριμελές ότι δεν ήθελε την ποινική δίωξη του πρώην συζύγου της. Οι διάδικοι εξήγησαν στο δικαστήριο ότι σήμερα δεν είναι μαζί καθώς έχουν χωρίσει, ωστόσο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε η υπόθεση να συζητηθεί κανονικά!

Εκείνη την ημέρα, ο 69χρονος εκτός ελέγχου, χτυπούσε τη σύζυγό του χωρίς σταματημό και χωρίς να δείχνει κανένα απολύτως έλεος για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ο 69χρονος κατηγορούνταν ότι τη χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές, ότι έσβησε το τσιγάρο του στο μάτι της, ότι την άρπαξε από το σώμα και χτύπησε το κεφάλι της στην πόρτα, ότι έριξε επάνω της καυτό ρόφημα προκαλώντας της εγκαύματα, ότι την πάτησε στην κοιλιά και ότι τις προκάλεσε σωματικές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Καμία κατάθεση δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να δώσει στο δικαστήριο η πρώην σύζυγός του για την τραυματική εμπειρία που βίωσε. Ενώ της απευθύνθηκε ο λόγος και ο πρόεδρος της ζήτησε να μιλήσει, η 44χρονη στέκονταν αμίλητη και τα μάτια της βούρκωναν. Ο κατηγορούμενος ωστόσο δεν ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του. Δεν έδειξε να είναι μετανιωμένος. Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι δεν προέβη στην καταγγελλόμενη πράξη.

Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δεν πείστηκε από τη στάση του και τη συμπεριφορά του. Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του 69χρονου για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης. Επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή. Με το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε