Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Στον εισαγγελέα οι μαθητές που έριξαν κροτίδα σε καθηγήτρια για μία απουσία – Χαμός στο σχολείο

αποζημίωση

Οι μαθητές κλήθηκαν να εξηγήσουν τα όσα έγιναν στο σχολείο του Βόλου. Η καθηγήτρια τραυματίστηκε ελαφρά και το μάθημα διακόπηκε, όταν έπεσε κροτίδα μέσα στην τάξη…

Σε συστάσεις περιορίστηκε σε πρώτη φάση η εισαγγελέας ανηλίκων Βόλου στους μαθητές που προ ημερών έριξαν βεγγαλικό μέσα στη σχολική αίθουσα Λυκείου στο οποίο φοιτούν, με αποτέλεσμα το μάθημα να διακοπεί και οι υπόλοιποι μαθητές μαζί με την καθηγήτρια να εμφανίσουν συμπτώματα έντονης δυσφορίας.

Οι δύο εκ των τριών μαθητών συνοδεύοντα από τους γονείς τους και τον διευθυντή του σχολείου. Η Εισαγγελέας τους έκανε συστάσεις να μην επαναλάβουν την πράξη τους, διότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, εκείνη τη μέρα, ένας μαθητής άργησε στο μάθημα και η καθηγήτρια δεν τον άφησε να παρακολουθήσει το μάθημα, ενώ λίγο αργότερα συνενοήθηκε με τους δύο συμμαθητές του και έριξαν κάτω από την πόρτα της αίθουσας το πυροτέχνημα τύπου “γουρούνας”.

Tραυματίστηκε ελαφρά η καθηγήτρια, που βρισκόταν κοντά στην πόρτα, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα άλλα παιδιά της τάξης βγήκαν από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια, διότι τα συγκεκριμένα δυναμιτάκια προορίζονται για ανοιχτό χώρο και όχι για αίθουσες.

Οι τρεις ανήλικοι «δράστες» κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, αρνήθηκαν ότι το έκαναν αυτοί και ο διευθυντής δεν τους τιμώρησε, παρά δέχτηκε τη δικαιολογία τους. Βλέποντας η καθηγήτρια ότι δεν αποδίδεται σύμφωνα με την ίδια, δικαιοσύνη, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η εισαγγελέας κάλεσε τους μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους γονείς των παιδιών φέρεται να απείλησε τον διευθυντή ότι αν έδινε αποβολή στον γιο του θα έκανε αγωγή σε βάρος του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις