Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Βόλος: Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών σε σχολείο

Βόλος: Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών σε σχολείο

Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την επίθεση ανηλίκων σε μαθητές, μέσα σε σχολείο της πόλης. Ανάστατοι οι γονείς…

Ο Βόλος βλέπει να γίνεται μάστιγα η ενδοσχολική βία στην πόλη, με τις επιθέσεις να είναι διαδοχικές και τις καταγγελίες μαθητών αλλά και γονέων αλλεπάλληλες. Πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Όπως το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν δέχτηκαν επίθεση δύο μαθητές από ανήλικους. Ορισμένοι εκ των δραστών όπως διαπιστώθηκε ήταν εξωσχολικοί που ειδοποιήθηκαν από μαθητή. Αιτία του επεισοδίου, το γεγονός πως ένας μαθητής Γυμνασίου, μπήκε στο χώρο που συστεγάζεται το Λύκειο, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Αυτό ενόχλησε έναν 16χρονο που φέρεται να οργάνωσε την επίθεση.

Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους πέρασαν αστυνομικοί  το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά δύο μαθητών σε σχολείο του Βόλου και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών συνελήφθησαν οι εξωσχολικοί, που είναι ανήλικοι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου άλλου σχολείου, όπως και ο μαθητής Γυμνασίου που τους φώναξε για να χτυπήσουν τους συμμαθητές του, επειδή τον επέπληξαν.

Οι συλληφθέντες ανήλικοι οδηγήθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην εισαγγελέα υπηρεσίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων τον Ιανουάριο του 2025.

Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου σε σχολικό συγκρότημα του Βόλου, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη μεταφορά στο Νοσοκομείο δύο μαθητών για πρώτες βοήθειες. Για το περιστατικό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και διέταξε ΕΔΕ για τυχόν παραλείψεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μαθητής Γυμνασίου πέρασε τη ζώνη του Γυμνασίου στο προαύλιο του σχολείου και μπήκε σε περιοχή του Λυκείου με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει ένας μαθητής Λυκείου, ο οποίος ενημέρωσε και τον υποδιευθυντή.

Η επίπληξη ενόχλησε το μαθητή Γυμνασίου που ειδοποίησε δύο εξωσχολικούς φίλους του, που πήγαν στο σχολείο, κατάφεραν να μπουν μέσα στο προαύλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις από το μαθητή Λυκείου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι ενώ στο μάτι χτυπήθηκε και ακόμη ένας μαθητής που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει.

Ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι “έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις