Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Σχολική εκδρομή στα Γιάννενα ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν καθαρίστρια βρήκε μαχαίρι

Βόλος: Σχολική εκδρομή στα Γιάννενα ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν καθαρίστρια βρήκε μαχαίρι

Η σχολική εκδρομή στα Γιάννενα ολοκληρώθηκε πρόωρα και ο Βόλος συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. Η καθαρίστρια παρέδωσε το μαχαίρι που βρήκε και οι καθηγητές αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην τριήμερη…

Γεμάτη απρόοπτα ήταν η σχολική εκδρομή μαθητών στα Γιάννενα. Ο Βόλος ήταν η αφετηρία για την πόλη της Ηπείρου, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής. Το κλίμα ήταν καλό και τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα ακολουθούσαν. Όλα άλλαξαν τη δεύτερη μέρα, μετά την έξοδο καθαρίστριας από δωμάτιο ξενοδοχείου, που έμεναν παιδιά. Με ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια της, πήγε στη διεύθυνση και πολύ γρήγορα ενημερώθηκαν οι καθηγητές. Υπήρξε αναστάτωση και τελικά ελήφθη η απόφαση να δοθεί τέλος στην εκδρομή. Λίγες μέρες μετά, ένας από τους μαθητές έδωσε εξηγήσεις για τα όσα έγιναν. Το μαχαίρι, όπως ανέφερε, ανήκε στον πατέρα του και το είχε πάρει μαζί χωρίς να το γνωρίζει.

Μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή μαθητή του Βόλου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στάθηκε αφορμή για να χαλάσει η τριήμερη Γυμνασίου στα Γιάννενα. Συνοδοί καθηγητές, μόλις το εύρημα ήρθε στα χέρια, τα μάζεψαν και επέστρεψαν άρον – άρον με τους μαθητές στον Βόλο, όπου σε δεύτερο χρόνο λύθηκε η παρεξήγηση.

Πιο αναλυτικά, Γυμνάσιο του Βόλου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα σε τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Κατέλυσαν σε ξενοδοχείο, όταν συνοδοί εκπαιδευτικοί, κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής, ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ότι βρέθηκε σε δωμάτιο μαθητή, μαχαίρι με λάμα 27 εκατοστών.

Το μαχαίρι βρήκε καθαρίστρια του ξενοδοχείου όταν μπήκε για να συμμαζέψει στο δωμάτιο. Ήταν στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το μαχαίρι παραδόθηκε στους καθηγητές, οι οποίοι θορυβημένοι από τα απανωτά περιστατικά βίας, αντέδρασαν άμεσα, διακόπτοντας την εκδρομή. Έδωσαν εντολή να μαζέψουν οι μαθητές τα πράγματά τους και αναχώρησαν παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για τον Βόλο.

Όταν έφθασαν ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περιστατικό και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, κάλεσε τους γονείς του μαθητή, τη διευθύντρια του γυμνασίου και σχολική σύμβουλο, αλλά και τον ίδιο τον μαθητή στο γραφείο του, όπου το… μυστήριο για το μαχαίρι που κατέστρεψε τη σχολική εκδρομή λύθηκε.

Ο μαθητής όπως είπε, είχε πάρει τον σάκο του πατέρα του για να πάει εκδρομή και δεν αντιλήφθηκαν ότι μέσα υπήρχε το μαχαίρι, που δεν ανήκε στον ανήλικο αλλά στον μπαμπά του. Ο πατέρας του μαθητή κάνει πεζοπορίες στο Πήλιο και ο εξοπλισμός που βάζει στον σάκο περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο μαχαίρι, που βρέθηκε στο κομοδίνο στο δωμάτιο όπου είχε καταλύσει ο μαθητής.

Όπως τονίστηκε δε, πρόκειται για έναν μαθητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο σχολείο, είναι τυπικός στα μαθήματά του και υπάκουος. Το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις