Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Συλλήψεις για το «παιχνίδι θανάτου» με παιδιά να πετάγονται ξαφνικά μπροστά από αυτοκίνητα

Βόλος: Συλλήψεις για το «παιχνίδι θανάτου» με παιδιά να πετάγονται ξαφνικά μπροστά από αυτοκίνητα

Ανάστατος ο Βόλος από ένα «παιχνίδι» όπως τουλάχιστον βλέπουν οι ανήλικοι, που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Τρεις οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Επικίνδυνο «παιχνίδι» έχουν βρει κάποια παιδιά στον Βόλο, με τους ανήλικους να πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα για να δοκιμάζουν τις αντοχές τους και τα αντανακλαστικά των οδηγών. Μάλιστα, το βράδυ της Παασκευής (13-05-2022), αστυνομικοί της Τροχαίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανηλίκων για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, ο ένας ανήλικος είχε ξαπλώσει σε ύπτια θέση στη μέση του οδοστρώματος και οι άλλοι δύο ήταν στη μέση του δρόμου «κρατώντας κινητά τηλέφωνα διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς τους όσο και τους οδηγούς» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πατέρες τους για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου. 

Η ρωσική ρουλέτα του δρόμου, όπως την αποκαλούν έχει προκαλέσει σάλο. Παιδιά πετάγονται νύχτα στο δρόμο, χωρίς να κοιτούν, ρισκάροντας τη ζωή τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με το φαινόμενο να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οδηγοί και χρήστες του διαδικτύου, έχουν μπει στην διαδικασία, μετά τα περιστατικά στον Βόλο, να κοινοποιούν το γεγονός και να ενημερώνουν για πιθανά σημεία που ίσως, κάποια παιδιά έχουν μετατρέψει σε στέκι για αυτού του είδους το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.

«Το ανησυχητικό είναι ότι παιδιά και έφηβοι που μπαίνουν στην διαδικασία να δεχτούν αυτή την αδιανόητη πρόκληση, βιντεοσκοπούν τη προσπάθεια και στη συνέχεια την κοινοποιούν σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, μόνο και μόνο για να κερδίσουν δημοφιλία και σεβασμό από τους συνομήλικούς τους» προσέθεσε δημοσιογράφος στο Live News.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις