Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Βόλος: Τηλεφωνική απάτη με λεία 20.000 ευρώ – Η παγίδα των δραστών

Βόλος: Τηλεφωνική απάτη με λεία 20.000 ευρώ – Η παγίδα των δραστών

Η τηλεφωνική απάτη ολοκληρώθηκε και ο Βόλος συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. Αλλεπάλληλα τα τηλεφωνήματα των δραστών, μέχρι να πείσουν την άτυχη γυναίκα…

Ο Βόλος περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για την τηλεφωνική απάτη, που έκανε μια γυναίκα φτωχότερη κατά 20.000 ευρώ. Αρχικά έκλεισε το τηλέφωνο στους δράστες, αλλά εκείνοι επέμειναν. Συνέχισαν να της τηλεφωνούν και κάποια στιγμή την έπεισαν ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί. Η ηλικιωμένη πήγε σε ΑΤΜ, σήκωσε 20.000 ευρώ και τα άφησε σε κάδο σκουπιδιών, όπως της είχαν ζητήσει τα μέλη της σπείρας.

Ανήμπορη να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου δηλώνει μία 78χρονη από τη Σούρπη, που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, με αποτέλεσμα να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ σε αγνώστους. Αυτή τη φορά, επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και με την πρόφαση ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα ζητούσαν το ιλιγγιώδες ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το σταθερό της τηλέφωνο, όταν από την άλλη άκρη του ακουστικού της άκουσε μία γυναικεία φωνή να ωρύεται και να την αποκαλεί «μαμά». Τότε μία αντρική φωνή, της μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

Αρχικά η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο. Οι δράστες, όμως, επέμειναν. «Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή» φέρεται να της έλεγαν την ίδια στιγμή που από το βάθος της κλήσης ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να φωνάζει «μαμά βοήθησέ με».

Η 78χρονη ηλικιωμένη μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πείστηκε και έτρεξε άμεσα σε κοντινό ΑΤΜ, προκειμένου να «σηκώσει» το ποσό των 20.000 ευρώ.

Οι οδηγίες των δραστών ήταν παρόμοιες με τις υπόλοιπες των περιπτώσεων: να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η γυναίκα μπήκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ταξί ούσα εμφανώς πανικοβλημένη. Μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αλυκών στον Βόλο και άφησε τη σακούλα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα χρήματά της έκαναν «φτερά» καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες αναζητούν τον δράστη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις