Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Τον λήστεψαν και παραλίγο να τον σκοτώσουν! Αναβιώνει το άγριο έγκλημα στη Γιάννουλη

Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου αναβιώνει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου υπόθεση ανθρωποκτονίας που είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές πριν από δέκα χρόνια. Πρόκειται για υπόθεση που είχε εκτυλιχθεί στη Γιάννουλη Λάρισας, την 1η Νοεμβρίου 2010. Κατηγορούμενος είναι αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος και για οπλοχρησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε δρώντας από κοινού με συνεργό του είχαν ληστέψει κάτοικο της περιοχής στον οποίο είχαν καταφέρει βαρύτατα τραύματα. Οι δύο δράστες είχαν διαφύγει της σύλληψης, δέκα χρόνια αργότερα όμως, ο μίτος… ξετυλίχθηκε. Ο δράστης είχε ταυτοποιηθεί και είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μετά το συμβάν ο ίδιος φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Στη Γερμανία εντοπίστηκε και συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της υπόθεσης και τον περασμένο Ιούλιο, με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές.

Ο δράστης είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας και την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η υπόθεση είναι από τις ελάχιστες που θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες στα Δικαστήρια Βόλου, όπου οι δίκες έχουν ανασταλεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, το συγκεκριμένο δικαστήριο θα γίνει ακριβώς επειδή ο κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις