Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Βραβείο στον καπετάνιο των 9 μποφόρ – Το ταξίδι που έκανε διάσημο τον Γιώργο Αντωνίου!

Βόλος: Βραβείο στον καπετάνιο των 9 μποφόρ – Το ταξίδι που έκανε διάσημο τον Γιώργο Αντωνίου!

Έμπρακτη αναγνώριση στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του καπετάνιου του «Πρωτέα» Γιώργου Αντωνίου, αποτέλεσε η απόδοση τιμής στο πρόσωπό του από τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχο Αχιλλέα Τζουβάρα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα…

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής που υπάγονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και το βραβείο παρέλαβε ο γιός του τιμώμενου, Θανάσης Αντωνίου, ανθυποπλοίαρχος στον «Πρωτέα», ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του πατέρα του, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, διότι βρίσκεται στον Πειραιά με το πλοίο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής στη μεγάλη προσφορά του καπετάνιου, ο οποίος διατήρησε, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανοιχτή τη γραμμή τροφοδοσίας των Βορείων Σποράδων. Χάρη στην ηρωική προσπάθεια του ίδιου, το πλοίο προσέγγισε τα νησιά ακόμη κι όταν έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ και οι βόρειες Σποράδες πλήττονταν από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στις αρχές της χρονιάς, προκειμένου να μεταφερθούν δυνάμεις Πυρόσβεσης, στρατιώτες και μηχανολογικός εξοπλισμός, για να συνδράμουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.

Παράλληλα, η εταιρεία ΑΝΕΣ προσέφερε ελαστικά για τον εξοπλισμό των οχημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, πέντε τον αριθμό, και τρία επιπλέον το ΚΑΠΗ Δήμου Σκοπέλου. Τόσο ο περιφερειακός διοικητής, όσο και ο διοικητής Μαγνησίας, της Πυροσβεστικής, πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στον καπετάνιο Γεώργιο Αντωνίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΣ, διότι «με τον δικό τους τρόπο προσέφεραν ότι δυνατόν καλύτερο, για την επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την θερινή και την χειμερινή περίοδο στα νησιά. Σε κάθε πρόσκληση ανταποκρίθηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιπροσθέτως, ευχαριστούμε θερμά, τόνισαν, τον καπετάνιο, για όλη την προσφορά του».

Η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πάντα σεμνό καπετάνιο, ο οποίος δήλωσε ότι πληροφορήθηκε με χαρά και συγκίνηση την απόφαση της Πυροσβεστικής να τον τιμήσει. «Τα συναισθήματά μου είναι θετικά, γιατί πρέπει όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει όλοι να γυρίσουμε στον άνθρωπο και να βοηθάει ο ένας τον άλλο, γιατί είναι δύσκολα τα χρόνια» είπε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρώτο και κύριο μέλημά του είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου, των κατοίκων των νησιών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, γιατί είμαστε άνθρωποι και τα λάθη είναι ανθρώπινα», όπως επεσήμανε με σεμνότητα. Κλείνοντας, ο Γιώργος Αντωνίου τόνισε ότι «ο «Πρωτέας» εξυπηρετεί ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες των νησιών, και σε κάθε περίπτωση, ανταποκρινόμαστε άμεσα».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, thessalianews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις