Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στο Πήλιο! Κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις

Βόλος: Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στο Πήλιο!  Κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και τη χιονόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς του Ανατολικού Πηλίου.

Έχουν μάλιστα επιστρατευτεί μηχανήματα και δίνεται μάχη με τις καιρικές συνθήκες. Στην περιοχή του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιχειρούν συνολικά οχτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,ώστε να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην ορεινή περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν συνεχώς και μετακινούν βράχια και κατολισθητικό υλικό από το οδικό δίκτυο, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Τρία εξ αυτών βρίσκονται στην είσοδο της Ζαγοράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “είμασταν προετοιμασμένοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκυψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς ,αλλά έχουμε και ισχυρή χιονόπτωση. Έχουμε διαθέσει και μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό για να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Δήμο, έως ότου σταματήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα”.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr, ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις