Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βόλος: Η χρέωση στο κινητό τηλέφωνο επιβεβαίωσε τους φόβους του – Η αλήθεια πίσω από το λογαριασμό!

Βόλος: Η χρέωση στο κινητό τηλέφωνο επιβεβαίωσε τους φόβους του – Η αλήθεια πίσω από το λογαριασμό!

Ο συνδρομητής άνοιξε το λογαριασμό και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Χρεωνόταν με διάφορα χρηματικά ποσά…

στους μηνιαίους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας για μηνύματα και κλήσεις που δεν έκανε ποτέ δεκτά. Βολιώτης ηλικίας 56 ετών, συνδρομητής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κατήγγειλε την απάτη που στήνεται με μηνύματα και κλήσεις από πενταψήφιους αριθμούς.

Οι χρεώσεις και η απάντηση της εταιρείας

Ο 56χρονος ζημιώθηκε για το χρονικό διάστημα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2017 με το ποσό των 20,17 ευρώ, για κλήσεις και μηνύματα που δεν είχε κάνει ο ίδιος. Ο καταναλωτής απευθύνθηκε σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτό. Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι οι χρεώσεις αφορούσαν σε πενταψήφιο αριθμό που ανήκει σε εταιρεία.

«Υπήρχε όμως μηδενικός χρόνος ομιλίας στις επίμαχες κλήσεις, ενώ τα μηνύματα δεν τα είχα κάνει δεκτά», είπε ο 56χρονος, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος με την απάτη που στήνεται και τα ποσά που χρεώνονται καταναλωτές χωρίς να λαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες τις οποίες καλούνται να πληρώσουν.

Ο 56χρονος προχώρησε έτσι σε φραγή κλήσεων από την επίμαχη εταιρεία, ώστε να μη δέχεται ούτε τηλεφωνήματα ούτε και μηνύματα. Παρόλα αυτά, στον επόμενο λογαριασμό χρεώθηκε με άλλες έξι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να γίνει η φραγή και τον χρέωσαν με ποσό της τάξης των 12 ευρώ.

“Με άφησαν απροστάτευτο”

«Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας φαίνεται ότι δεν με προστάτεψε από την επίμαχη εταιρεία που χρεώνει καταναλωτές με διάφορα χρηματικά ποσά. Είτε δεν με προστάτεψε είτε έχει συνεργασία μαζί της», κατήγγειλε ο συνδρομητής, ο οποίος περιμένει να δει τον επόμενο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να διαπιστώσει εάν θα υπάρχει και καινούργια ζημία.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τις κλήσεις και τα μηνύματα που δέχονται. Να μην ανταποκρίνονται σε πενταψήφια νούμερα. Πίσω από τις κλήσεις και τα μηνύματα κρύβονται καλοστημένες απάτες», προειδοποιεί ο 56χρονος, ο οποίος προτίθεται να ερευνήσει και περαιτέρω το θέμα προκειμένου να διαπιστώσει τα πλήρη στοιχεία της επίμαχης εταιρείας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή δρα.

Να επισημανθεί ότι οι αναφορές-καταγγελίες που έγιναν στον Συνήγορο του Καταναλωτή με ανάλογο περιεχόμενο το πρώτο εννεάμηνο του 2017 πανελλαδικά, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν αυξημένες κατακόρυφα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» ανήλθαν στις 2.181, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 55,6%.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις