Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

Βόλος: Υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

Υπό την επήρεια αλκοόλ βρισκόταν ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος στον Βόλο σύμφωνα με πληροφορίες του Live News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News ο οδηγός της μηχανής είχε υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στο 4 μηνών βρέφος στο Βόλο.  Αντίθετα δεν βρέθηκε αλκοόλ στον παππού του βρέφους που παρασύρθηκε και αυτός από τη μηχανή.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsit.gr ο οδηγός της μηχανής είχε συλληφθεί πριν δέκα χρόνια υπό την επήρεια αλκοόλ. Συγκεκριμένα το 2013, ο 33χρονος σήμερα άνδρας που παρέσυρε παππού και βρέφος στο Βόλο, είχε πέσει στα δίχτυα των ανδρών της Τροχαίας, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν, διαπίστωσαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Τι λέει η μητέρα του βρέφους

Η μητέρα του βρέφους μίλησε για την δραματική στιγμή που κόπηκε το νήμα της ζωής του μωρού. Για πρώτη φορά με τα δικά της λόγια θα περιγράψει πως βίωσε το αδιανόητο δυστύχημα.

«Δεν έτρεξε η γιαγιά να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβαζα το καρότσι από το αυτοκίνητο. Εγώ, η μάνα του», είπε η μητέρα του βρέφους.

Η μηχανή και ο παππούς γίνονται ένα, το μωρό εκτοξεύεται μακριά, μία γυναίκα τρέχει. H μητέρα του στον πανικό της θα κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί το μωρό σε ιατρική φροντίδα.

«Έτρεξα, πήρα αγκαλιά το μωρό και το έδωσα στην γιαγιά του, η οποία βρισκόταν απέναντι. Για να φύγει με ταξί να προλάβουμε να σώσουμε το μωρό», είπε.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία του οδηγού ταξί

Τα δευτερόλεπτα μοιάζουν αιώνες. Ο χρόνος κυλάει, όμως και η ανάγκη να σωθεί και ο παππούς επιβάλει αποφάσεις.

Μετά την σύγκρουση στο σημείο αυτοκίνητα σταματούν. Το μωράκι έχει φύγει με ταξί,

Στο Live News μίλησε αποκλειστικά και ο ταξιτζής:

«Όταν μπαίνει στο αυτοκίνητό σου ένα μωρό, που δεν ξέρεις εάν είναι πεθαμένο ή ετοιμοθάνατο και η τύχη του σε ένα βαθμό εκείνη την ώρα κρίνεται στα χέρια σου. Αν μπορέσεις να το κάνεις εικόνα αυτό, θα καταλάβεις ένα μικρό μέρος από αυτά που έγιναν», είπε.

Η διαδρομή ως το νοσοκομείο

Η γυναίκα, η μητέρα και κόρη, θα κινητοποιηθεί άμεσα και για τον πάτερα της, θα σπεύσει να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

«Εγώ πήρα τον παππού, δηλαδή τον πατέρα μου και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο μου», είπε η μητέρα του βρέφους.

Τα επόμενα δευτερόλεπτα η τραγωδία ξεδιπλώνεται και η άτυχη γυναίκα θα κληθεί να αποχαιρετήσει για πάντα το αγγελούδι της στο νεκροταφείο του Βόλου μέσα σε ένα πέπλο βουβού πόνου.

Η μητέρα θα εξομολογηθεί ακόμα για εκείνες τις στιγμές και ενώ η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση. «Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και πήγαινε να περάσει τον δρόμο, ανεξαρτήτως αν είναι διάβαση ή όχι, και λιποθυμήσει δηλαδή τον πατάμε από πάνω και τον σκοτώνουμε; Αυτό θέλουν να μας πούνε; Παίρνουμε μια μηχανή και όποιον πάρει ο χάρος;». Τώρα, όπως θα πει, αναμένει μόνο την απόφαση της δικαιοσύνης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις