Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βόλος: Ζητούν από 7χρονη να αποχωριστεί την οικογένειά της – “Θα τρελαθώ με αυτά που μας συμβαίνουν”!

Βόλος: Ζητούν από 7χρονη να αποχωριστεί την οικογένειά της – “Θα τρελαθώ με αυτά που μας συμβαίνουν”!

Μια απίστευτη υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο ένα 7χρονο παιδί. Ξέσπασε ο πατέρας της, όταν πληροφορήθηκε τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα…

Θύμα του ελληνικού δημοσίου έχει πέσει πενταμελής οικογένεια Αλβανών, που ζει μόνιμα στον Βόλο. Η οικογένεια καλείται να αποχωριστεί τη μόλις 7 ετών κόρη της, που θα πρέπει να επιστρέψει στην Αλβανία για άγνωστο χρονικό διάστημα για να γίνει επανεκκίνηση της διαδικασίας οικογενειακής συνένωσης!

Εάν δεν γίνει αυτό, το κοριτσάκι είναι… «ξεκρέμαστο» και δεν θα μπορέσει καν να ανανεώσει την εγγραφή του στο σχολείο, ενώ παράλληλα θεωρείται «παράνομη» στη χώρα μας. Ολα αυτά επειδή ο πατέρας της μπέρδεψε τις ημερομηνίες και δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα έγγραφα για την ανανέωση της άδειας παραμονής της στην Ελλάδα.

Ο πατέρας της οικογένειας ζει και εργάζεται στον Βόλο από το 2002 και μάλιστα διαθέτει άδεια παραμονής επί μακρόν. Το 2016 εκκίνησε τη διαδικασία συνένωσης της οικογένειάς του, που μέχρι τότε έμενε στην Αλβανία.

Η σύζυγος και τα τρία παιδιά του όντως ήρθαν στον Βόλο, όπου ζουν έκτοτε με προσωρινή άδεια παραμονής, που έληγε μετά από δύο χρόνια και έπρεπε να ανανεωθεί. Για τη σύζυγο και τα δύο από τα τρία παιδιά του οι άδειες έληγαν την ίδια ημερομηνία, στα τέλη του 2018 και ανανεώθηκαν κανονικά. Για τη μικρή όμως κόρη του, μόλις 7 ετών, η άδεια έληγε λίγο νωρίτερα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο άντρας μπερδεύτηκε με τις ημερομηνίες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανανεώσει την άδεια για την επτάχρονη κόρη του, παρ΄ όλο που έχει όλα τα τυπικά προσόντα που ορίζει ο νόμος.

Στο Τμήμα Εκδοσης Αδειών Παραμονής Μαγνησίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας όπου προσήλθε, οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα δικαιολογητικά που υπέβαλε επικαλούμενοι το εκπρόθεσμο της υποβολής.

Του ζητούν να αποχωριστεί το παιδί του

«Βάλτε μου πρόστιμο. Βοηθήστε με», η έκκληση του απελπισμένου πατέρα προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι επικαλέστηκαν τον νόμο, βάσει του οποίου εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν παραλαμβάνονται, εκτός αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Του υποδείχθηκε μάλιστα να προχωρήσει εκ νέου στην υποβολή αίτησης προκειμένου να χορηγηθεί άδεια εισόδου στη χώρα στην επτάχρονη κόρη του, που εδώ και τρία χρόνια φοιτά σε ελληνικά σχολεία του δημοσίου.

Αυτό σημαίνει ότι η κόρη του πρέπει να επιστρέψει στην Αλβανία και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία συνένωσης της οικογένειας, που εκτός από χρονοβόρα είναι και δαπανηρή. «Μου ζητούν να αποχωριστώ το παιδί μου και να κινήσω μία διαδικασία, που δεν ξέρω ούτε πόσο θα διαρκέσει, ούτε πόσο θα κοστίσει για να επιστρέψει το παιδί μου στην οικογένειά του. Θα τρελαθώ», έλεγε ο ίδιος με απόγνωση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις