Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόρειο Αιγαίο: ”Απαίτηση οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ” – Τι ζητούν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να καταθέσουν στην βουλή τροπολογία για να διατηρηθούν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ζητούν από τους βουλευτές των νησιών…

καθώς και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, τα επιμελητήρια Λέσβου, Χίου και Σάμου. Στη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν δεκάδες φορείς και των τριών νησιών, επισημαίνεται ότι «τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των περιοχών αυτών, πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση, έλαβαν και τη χαριστική βολή από τις τραγικές επιπτώσεις της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Η πολιτεία και η κυβέρνηση, το μόνο που έκαναν μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις που ασκήσαμε, ήταν να δώσουν μια μικρή παράταση έως 31/12/2016 στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, δείχνοντας πως μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση κατάρρευσης στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές μας επιχειρήσεις και οι τοπικές μας νησιωτικές οικονομίες.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αν ισχύσουν από 1/1/2017 οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ, θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους, αφού θα αυξηθεί δραματικά το κόστος ζωής τους, αλλά και στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες».

Καλούν, τέλος, τους βουλευτές «να δείξετε έμπρακτα την πολιτική σας βούληση για το μέλλον μιας τόσο ευαίσθητης εθνικά περιοχής, όπως είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Βορείου Αιγαίου».

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε