Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αυτό είναι πιο στολισμένο κτήριο στην Ελλάδα – Τα 177.000 λαμπάκια που φώτισαν τη Χίο

Αυτό είναι πιο στολισμένο κτήριο στην Ελλάδα – Τα 177.000 λαμπάκια που φώτισαν τη Χίο

Αυτό το αρχοντικό στην Χίο έχει πιθανότατα τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από κάθε κτήριο άλλο στην Ελλάδα.

Γεύση Χριστουγέννων, φάτνες, φωτεινοί άγγελοι, σαλπιγκτές, λαμπερά ελαφάκια και ανάμεσά τους ο Άγιος Βασίλης. Δίπλα οι πορτοκαλιές φορτωμένες, τα κυπαρίσσια ορθόκορμα, ο Κάμπος μοσχοβολά, οι προτομές των ηρώων Αργέντηδων ατενίζουν αγέρωχες την απαστράπτουσα ατμόσφαιρα. Χιλιάδες φωτεινές φλογίτσες αγκαλιάζουν το κεντρικό κυπαρίσσι του ιστορικού αρχοντικού, που με τόση αγάπη και σεβασμό φροντίζει ο σημερινός ιδιοκτήτης του, καπ. Λουκάς Κτιστάκης.

Αυτό το κυπαρίσσι έλαμψε πρώτο το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου 2018, στην αφή της λαμπρής παραμυθένιας φωτεινής πολιτείας του Αργέντικου, παρουσία πολύ κόσμου και των αρχών του τόπου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση από τον οικοδεσπότη, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μ. Τομπάζη, η Εισαγγελέας Σπ. Σταυράτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Κεβόπουλος, η Λιμενάρχης Ειρ. Αργύρη. Ξεχωριστή και ευχάριστη για όλους ήταν η παρουσία του υποστράτηγου Θεμιστοκλή Γρυμπίρη, πρώην Στρατιωτικού Διοικητή Χίου.

Θάμνοι γεμάτο λαμπάκια, πετρόχτιστα σπίτια με στολίδια, ένα τεράστιο επιβλητικό δέντρο στην μέση και «ιγκλού από λαμπάκια». Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα από την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που κλέβουν την παράσταση. Το δέντρο στολίστηκε με 27.000 και ο υπόλοιπος χώρος του αρχοντικού με 150.000 Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, δημιουργώντας έτσι μία μπναδική χριστουγεννιάτικη «πολιτεία»…

Το Κτήμα Αργέντικο θα είναι ανοιχτό καθημερινά έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019, από τις 6.00 έως τις 9.30 μ.μ. (εκτός την 25η Δεκεμβρίου 2018 και την 1η Ιανουαρίου 2019). Ο Άγιος Βασίλης πιστός στο ραντεβού του, θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους από τις 20 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, από τις 6.30 έως τις 9.00 μ.μ.

Πηγή: alithia.gr

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις