Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο [vid]

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο [vid]
ΦΩΤΟ από astraparis

Η πρώτη ουσιαστικά απόπειρα επανατοποθέτησης του ρουκετοπόλεμου στην διάσταση του μέτρου ήταν η εφετινή, μετά την σιγή του 2016 και την αγχωμένη και νευρική απόπειρα του 2017.

Παρά τις ενδεχομένως φυγόκεντρες δυνάμεις του ενθουσιασμού ή και της άγνοιας φαίνεται ότι επικράτησαν οι φωνές που έρχονται από μακριά και βλέπουν ακόμα πιο μακριά. Αισθητά περιορισμένος ο αριθμός των ρουκετών, περισσότερο προσεκτικοί και προσγειωμένοι οι ρουκετατζήδες, καλύτερη οργάνωση του χώρου ρίψης των ρουκετών, αυστηρότερα μέτρα προσέγγισης των επισκεπτών στους χώρους.

Ίσως να μην ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός της ισχνής παρουσίας επισκεπτών και κυρίως ξένων, όπως άλλες χρονιές, όταν δεν υπήρχε ούτε η ελάχιστη παύση στην ρίψη ρουκετών, αλλά αυτή η εικόνα μπορεί να αποδειχθεί πρόσκαιρη αν ακολουθηθούν σταθερά οι κανόνες που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του ρουκετοπόλεμου έθεσαν και εφήρμοσαν.

Κατά τα λοιπά, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στην περιοχή και μεταξύ των ρουκετατζήδων και των επισκεπτών.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, είχε προηγηθεί – με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων», συγκέντρωση στην παραλία του Βροντάδου, στην περιοχή Γούβι και ακολούθησε πορεία προς τις δύο ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, όπου οι ρουκετατζήδες πήραν θέσεις.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο Βρονταδούσης αστροφυσικός κ. Σταμάτης Κριμιζής και εκατοντάδες πολίτες και υποστηρικτές του ρουκετοπόλεμου.

Πηγή: astraparis

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις