Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Έπιασαν μηχανικό του Δήμου Χίου για τη μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο

Έπιασαν μηχανικό του Δήμου Χίου για τη μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο
ΦΩΤΟ από Politischios

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη χθες το απόγευμα, εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο κατασκευής των μπασκετών στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου, όπου το βράδυ της Κυριακής βρήκε το θάνατο ο 19χρονος από το Μαρούσι Αττικής.

Ο μηχανικός αυτός, ο οποίος το 2002 υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Είχε προηγηθεί κατάθεσή του στην αστυνομία και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο στην συνέχεια – σύμφωνα με το astraparis – η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πιθανολογώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Ωστόσο, ο συλληφθείς, φέρεται να έχει δηλώσει ότι ουδεμία σχέση έχει με το έργο, ενώ επίσης φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι με δική του γραφή η τεχνική έκθεση.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο μηχανικός παρέμενε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου και πιθανολογείται ότι θα προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, η οποία είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες, είτε θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος, εφαρμοζομένης της ίδιας διαδικασίας που ακολούθησε με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Στο μεταξύ, με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωράει η επείγουσα έρευνα για το θάνατο 19χρονου φοιτητή, στη Δασκαλόπετρα.

Με επικεφαλής την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ελέγχονται τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε ο αθλητικός χώρος όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Ανάμεσα στα έγγραφα και τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό. Δεδομένης αυτής της έκθεσης, συνελήφθη και ο εν ενεργεία μηχανικός του Δήμου Χίου, ο οποίος υπηρετούσε την επίμαχη περίοδο στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης.

Απαρηγόρητη η οικογένεια

Την ίδια ώρα, η οικογένεια αλλά και οι φίλοι του 19χρονου, που έχασε τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα τη ζωή του, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη…

“Με πήρε κάποιος φίλος του Σταύρου και μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα πάνω στο κεφάλι του” είπε στο κανάλι Star η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Χθες αναχώρησαν για την Αθήνα οι φίλοι του άτυχου 19χρονου, με τους οποίους βρισκόταν στο γήπεδο το βράδυ του δυστυχήματος. Σήμερα, μετά την διενέργεια σχετικής ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα, προκειμένου να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Στο σημείο που έχασε τη ζωή του, ο 19χρονος, μία φίλη του άφησε ένα σημείωμα που ραγίζει καρδιές…

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραψε…

ΦΩΤΟ από το chiosnews

Πηγή: astraparis, Star, politischios

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις