Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λέσβος: Συνέλαβαν και τους 120 μετανάστες που ήταν στην πλατεία Σαπφούς

Λέσβος: Συνέλαβαν και τους 120 μετανάστες που ήταν στην πλατεία Σαπφούς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που σήμερα το πρωί βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Οι αλλοδαποί αυτοί στη πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν είναι και δυο Έλληνες, κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι, σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός παιδιών, με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις