Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μόρια: Τι λέει ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για το νεκρό βρέφος

Μόρια: Τι λέει ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για το νεκρό βρέφος
Φωτογραφία αρχείου InTime

Για το τραγικό περιστατικό στον καταυλισμό στη Μόρια, με το 9 μηνών βρέφος που πέθανε από αφυδάτωση, μίλησε ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Βασίλης Στραβαρίδης, στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, το μωράκι “έχασε τη ζωή του από σοβαρή αφυδάτωση. Είχαμε δει το μωρό τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ενημερωθήκαμε ότι πριν από μία εβδομάδα πήγε μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, δόθηκαν κάποιες συμβουλές στην οικογένεια. Την επόμενη ημέρα, η οικογένεια έφτασε στη δική μας κλινική που ήταν κλειστή και το επόμενο που γνωρίζουμε είναι ότι ζητήθηκε -όπως είναι και το πρωτόκολλο από την αστυνομία- από την οικογένεια να κληθεί το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν αργά…”.

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Aπό τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του βρέφους από το Κονγκό.

Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη, ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης, πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων. Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης που εξέτασε το παιδί αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις