Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Πλακιωτάκης για Λιμενικούς της Χίου: Υπερβάλλουν εαυτόν για να φυλάξουν τα σύνορα και να σώσουν ζωές

Πλακιωτάκης για Λιμενικούς της Χίου: Υπερβάλλουν εαυτόν για να φυλάξουν τα σύνορα και να σώσουν ζωές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη και προσωπικό ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός έφτασε στο νησί για να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης που κάνουν στη Νότια Χίο το Λιμενικό Σώμα και η Frontex.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ουσιαστικά υλοποιούνται οι πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του. Και υπογράμμισε ότι ασκούνται πιέσεις στην Άγκυρα, ώστε να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας μάλιστα ότι υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά προκειμένου να φυλάξουν τα σύνορα αλλά και να σώσουν χιλιάδες ζωές.

Τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Χίου ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος και ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης, ενώ αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο πλωτό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος» προκείμενου να παρακολουθήσει την άσκηση.

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις