Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Στη Βουλή η αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη της «συκοφαντικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Λέσβου»

Στη Βουλή η αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη της «συκοφαντικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Λέσβου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, σχετικά με τη «συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού.

Όπως είναι γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος είχε καταγγείλει ότι υπέστη, «για μια ακόμα φορά συκοφαντικά δυσφημιστική επίθεση για την οποία μήνυσε συγκεκριμένο άτομο που όμως αφέθηκε ελεύθερο με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, η οποία, αν και ο καταγγελλόμενος ως δράστης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, παρέπεμψε το θέμα για προκαταρκτική εξέταση».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέσβου προέβη σε δημόσια δήλωση, την οποία απηύθυνε και με επιστολή του προς τον κ. Πάλλη. «Θεωρούμε πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του κλίματος μισαλλοδοξίας που επιχειρείται εδώ και καιρό να δημιουργηθεί στη Λέσβο, και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών», αναφέρει ο κ. Πάλλης.

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Πάλλη, «η νεοσύστατη δημοτική κίνηση Λέσβου “Ελεύθεροι Πολίτες”, η οποία συσπειρώνει μέλη της Χρυσής Αυγής και της λεγόμενης “Πατριωτικής Κίνησης”, κάποια εκ των οποίων κατηγορούνται ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσφύγων, κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες μια ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε, χωρίς στοιχεία, ότι ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, υποστηρίζει τους πρόσφυγες επειδή ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με μη Κυβερνητική Οργάνωση μέσω της οποίας εισπράττουν κονδύλια για το προσφυγικό. Ο διανομέας της ανακοίνωσης μηνύθηκε από τον Δήμαρχο και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά, με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ορισθεί δικάσιμος».

Ο κ. Πάλλης επισυνάπτει στην αναφορά του την επιστολή του Δημάρχου, ζητώντας τις απόψεις και τις ενέργειές του υπουργού καθώς και την ενημέρωση της Βουλής σχετικά με αυτές.

Στην επιστολή αυτή του Δημάρχου Λέσβου, την οποία ο κ. Πάλλης έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρονται τα εξής:

«Για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα τρία έτη, έχω υποστεί προσωπικές ανήθικες επιθέσεις από άτομα που με συκοφαντούν και με καθυβρίζουν με το χειρότερο τρόπο και διαδίδουν ψεύδη για εμένα και μέλη της οικογένειάς μου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορους δημόσιους χώρους. ‘Ατομα που με αυτή τη πρακτική επιχειρούν συστηματικά να διαβάλλουν την κοινωνική συνοχή.

Για ακόμα μια φορά θρασύδειλα υποκείμενα, που τους παρέχουν ασυλία σκοτεινοί εντολοδόχοι, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ούτε το θάρρος ούτε την υπόσταση να στηρίξουν τα ανήθικα ψεύδη τους μπροστά στην Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία με την τακτική των αργών τυπικών διαδικασιών, ουσιαστικά τους “κλείνει το μάτι” και αφήνει την κοινωνία ανυπεράσπιστη. Μάλιστα, όλοι αυτοί οι ανήθικοι συκοφάντες, μόλις τα πρόσωπά τους αποκαλυφθούν και βιώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, εκλιπαρούν για βοήθεια και οίκτο επειδή αυτοί που τους παρακινούν δεν έχουν ούτε καν το θάρρος να τους στηρίξουν.

Είναι καιρός η οργανωμένη και ανήθικη στοχοποίησή μου να τελειώσει. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί άμεσα χωρίς αναβολές. Προκαλώ για ακόμα μια φορά αυτούς που βρίσκονται στην ίδια “συμμορία” και διαβάλουν εμένα και την οικογένειά μου να εμφανιστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης και να καταθέσουν στοιχεία για όλα όσα μου καταλογίζουν. Να εμφανιστούν οι ηθικοί αυτουργοί, οι συκοφάντες του διαδικτύου και όλοι αυτοί που βρίσκονται από πίσω και τους παρέχουν ασυλία.

Στη λειτουργία της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία παίζει κρίσιμο ρόλο διότι, χωρίς έννομη τάξη ή χωρίς την έγκαιρη απόδοση δικαιοσύνης, οι πολίτες αφήνονται βορρά σε κάθε ακραίο στοιχείο που επιθυμεί να καταλύσει θεσμούς, να ροκανίσει τη δημοκρατία και να σπιλώσει υπολήψεις. Αυτή τη λειτουργία οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ώστε να προστατέψουμε τη Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις