Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χίος: Εκτεθειμένοι στο κρύο παραμένουν εκατοντάδες άνθρωποι στη ΒΙΑΛ

Χίος: Εκτεθειμένοι στο κρύο παραμένουν εκατοντάδες άνθρωποι στη ΒΙΑΛ
ΦΩΤΟ από astraparis

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, βρίσκονται, κυρίως τις τελευταίες μέρες, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στην ΒΙΑΛ βρίσκονται περίπου 1450 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 1050 διαμένουν σε οικίσκους, βρίσκοντας στοιχειώδη προστασία από το κρύο που έχει ενσκήψει τις τελευταίες ημέρες.

Οι υπόλοιποι περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να διαμένουν σε σκηνές, που έχει εγκαταστήσει στους ελεύθερους χώρους του hot spot η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και είναι εκτεθειμένοι στον χειμώνα, στο κρύο και στις βροχές.

Στο παρακείμενο στρατόπεδο Αργέντη παραμένουν ακόμα προς φύλαξη περί τους 25 οικίσκους, οι οποίοι εκτιμάται ότι τις προσεχείς ημέρες θα επιχειρηθεί να μεταφερθούν στην ΒΙΑΛ, αν και υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής του Χαλκειούς, ενώ ανακύπτουν διαρκώς νέα τεχνικά ή και νομικά εμπόδια.

Πηγή: astraparis

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις