Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βότσεια 2017: Η Θεσσαλονίκη τίμησε το Ναύαρχο Νικόλαο Βότση [pics, vids]

Βότσης Βότσεια 2017

Τον Ναύαρχο Βότση, ο οποίος με τον τορπιλισμό του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ Μπουλέντ» μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να «χτυπήσει» το ηθικό του οθωμανικού στρατού, που είχε καταλάβει την πόλη, και να διευκολύνει την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωσή της, τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Τη μνήμη του Ναυάρχου Νικολάου Βότση τίμησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βότσεια 2017», που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό.

Βότσης Βότσεια 2017

Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ Μπουλέντ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσή της.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ναυάρχου Βότση

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ναυάρχου Βότση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Βότσης Βότσεια 2017

Εκεί, το «παρών» έδωσαν ο αρχηγός  ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο υποστράτηγος, Γρίβας Χρήστος, ενώ δεν μπορούσε να λείπει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο των Βοτσείων 2017, ο Θερμαϊκός Κόλπος “πλημμύρισε” με καράβια, καθώς έλαβαν χώρα Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων.

Παράλληλα έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή του Άγνωστου Ναύτη.

Τέλος, στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης για το Ναύαρχο Βότση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από thestival, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις