Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βούλιαξε η Ρόδος! Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση

Βούλιαξε η Ρόδος! Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Ρόδο σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Ανοιξαν οι ουρανοί, οι δρόμοι πλημμύρισαν και έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής.

Πιο συγκεκριμένα, 104 χιλιοστά καταγράφηκαν στη Λίνδο και 100 χιλιοστά στον Έμπωνα Ρόδου. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 15/02.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 2000 κεραυνούς, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.


Στη Λάρδο, κάτοικος του χωριού, επιστράτευσε την ευρηματικότητά του και ένα κανό (!) για να μπορέσει να μετακινηθεί στους πλημμυρισμένους δρόμους!

“Ποτάμια” οι δρόμοι και στον Αρχάγγελο! Αρκετοί χείμαρροι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε “ποτάμια”, ενώ σε αρκετούς οικισμούς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από την περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου τα ορμητικά νερά έχουν… εισβάλλει σε δρόμους του οικισμού:

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στην Ικαρία με τον χώρο έξω από το αεροδρόμιο του νησιού να γεμίζει χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού. Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν αρκετά αυτοκίνητα.

Πληροφορίες: meteo, rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις