Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία της Ηπείρου από ασθενείς με κορονοϊό

«Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία της Ηπείρου από ασθενείς με κορονοϊό
Φωτογραφία Αρχείου

Ραγδαία  και ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορονοϊού και στην Ήπειρο τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα (09/11) καταγράφονται 25 νέα κρούσματα (8 στα Γιάννενα, 8 στη Θεσπρωτία, 7 στην Άρτα και 2 στην Πρέβεζα).

Με βάση και τα χθεσινά περιστατικά – όπως μεταδίδει το mypreveza.gr – φαίνεται να καταγράφεται ύφεση στα Γιάννενα, ενώ, αντίθετα, στην υπόλοιπη Ήπειρο σημειώνεται αύξηση κρουσμάτων της Covid-19. Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομεία της Ηπείρου κατέληξαν τέσσερα άτομα μεγάλης ηλικίας και ο θάνατός τους αποδίδεται στον κορονοϊό.

Στα νοσοκομεία της Ηπείρου -με προεξάρχον το Πανεπιστημιακό- αυτές τις μέρες νοσηλεύονται περίπου 120 ασθενείς με κορoνοϊό, ενώ δεκάδες είναι και οι υγειονομικοί που είτε έχουν μολυνθεί είτε είναι σε παρακολούθηση. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (09/11) βρέθηκαν θετικοί άλλοι δύο γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τέθηκαν σε καραντίνα σχεδόν 20 υγειονομικοί που είχαν έρθει σε επαφή. Η μόλυνση γιατρών και νοσηλευτών, πέραν των άλλων, στερεί από τα νοσοκομεία πολύτιμο προσωπικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις