Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βούρκωσε ο Κώστας Καραμανλής – Οι αντιδράσεις και το ευτράπελο με πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό [pic, vid]

Βούρκωσε ο Κώστας Καραμανλής – Οι αντιδράσεις και το ευτράπελο με πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό [pic, vid]

Σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε χωρίς τη Νατάσα Παζαΐτη. Οι αντιδράσεις και οι κινήσεις του συζητήθηκαν…

Μετά την Κρήτη, η ταινία για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη φτάνει στους κινηματογράφους ολόκληρης της χώρας. Σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια σχέση φιλίας με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Παλλάς για να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας για την εμβληματική φιγούρα της Κρήτης, με πρωταγωνιστές τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκο Κορδώνη, Θοδωρή Αθερίδη, Στέφανο Ληναίο, Αμαλία Αρσένη και φυσικά τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη.

Ντυμένος κομψά, όπως συνηθίζει, ο Κώστας Καραμανλής δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, ενώ ο Γιάννης Σμαραγδής τον υποδέχτηκε προσωπικά στο φουαγέ του θεάτρου. Οι δύο άνδρες κάθισαν σε διπλανές θέσεις και -όπως εξομολογήθηκε ο σκηνοθέτης στην εφημερίδα «Espresso»- ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν καθηλωμένος και αρκετά συγκινημένος κατά τη διάρκεια της προβολής.

«Η φιλία μας με τον Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία, την εποχή που ετοίμαζα την ταινία ‟“El Greco”, και εκείνος με είχε βοηθήσει στην πραγματοποίησή της. Μάλιστα, είχε έρθει και στην πρεμιέρα εκείνης της ταινίας και είχαμε καθίσει πάλι σε διπλανές θέσεις» είπε ο κ. Σμαραγδής και συνέχισε περιγράφοντας τις αντιδράσεις του πολιτικού την ώρα που έβλεπε τον «Καζαντζάκη». «Μου είπε ότι του άρεσε πολύ. Τον είδα καθηλωμένο κατά την προβολή και, σε αρκετά σημεία της ιστορίας, αρκετά συγκινημένο» πρόσθεσε. Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσαν και άνθρωποι που βρέθηκαν στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πολιτικός φάνηκε κάποια στιγμή ακόμη και βουρκωμένος.

Πάντως, το συγκινητικό κλίμα ελάφρυνε μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, καθώς ο Κώστας Καραμανλής έκανε άθελά του… photobombing στη Ζέτα Δούκα, περνώντας από μπροστά της την ώρα που εκείνη έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ο κ. Καραμανλής μάς διακόπτει… Δεν πειράζει, του το συγχωρούμε. Δεν ξέρει ο κ. Καραμανλής ότι δεν περνάμε μπροστά από τις κάμερες; Δεν υπάρχει! Αστειεύομαι, έτσι;» σχολίασε η ηθοποιός στους δημοσιογράφους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HRkCDqKm3Jc

Στην επίσημη πρεμιέρα του «Καζαντζάκη» έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Λούκα και η Νόρα Κατσέλη, ο Μίμης Πλέσσας οικογενειακώς, η σύζυγος του Γιάννη Σμαραγδή, Ελένη, αλλά και η Νίκη Σταύρου, βαφτισιμιά και «εγγονή» του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, η οποία κάνει ένα πέρασμα από την ταινία.

Πηγή: espressonews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις