Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάλκη: 16χρονος κατηγορείται για βιασμό 15χρονης – Γιατρός ενημέρωσε την αστυνομία

Χάλκη: 16χρονος κατηγορείται για βιασμό 15χρονης – Γιατρός ενημέρωσε την αστυνομία

Ο βιασμός που κατήγγειλε η ανήλικη έχει κινητοποιήσει τους αστυνομικούς στη Χάλκη και όχι μόνο. Τι διαπιστώθηκε για τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη…

Ανάστατη η Χάλκη από την καταγγελία που έκανε 15χρονη. Ο βιασμός της όπως ανέφερε σημειώθηκε πριν από δύο μέρες, με τον φερόμενο ως δράστη να αναχωρεί από το νησί με την οικογένειά του, λίγες ώρες μετά την πράξη που του αποδίδεται. Η ανήλικη βρίσκεται σε κακή κατάσταση και έχει στο πλευρό τη μητέρα της. Εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός 16χρονου Ιταλού που κατηγορείται για βιασμό.

Το αδίκημα φέρεται να έλαβε χώρα στην περιοχή «Πόνταμος» της Χάλκης, κατά το χρονικό διάστημα από 04.30 έως 05.00 της 23ης Αυγούστου 2023. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν σχετικά από γιατρό του νησιού, έσπευσαν στο ιατρείο της και εκεί βρήκαν μια 15χρονη υπήκοο Αγγλίας και την 55χρονη μητέρα της.

Με την συνδρομή της γιατρού, καθώς δεν υπάρχει παιδοψυχολόγος στο νησί, οι αστυνομικοί εξέτασαν την ανήλικη που κατήγγειλε με την μητέρα της βιασμό και εντόπισαν μέσω αναζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από μαρτυρικές καταθέσεις τον φερόμενο ως δράστη.

Στο κορίτσι επιδείχθηκε η φωτογραφία του, που είχε αναρτηθεί από τον ίδιο στα social media και εκείνη τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 16χρονος είχε αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς με την οικογένεια του από την Χάλκη με προορισμό την Κάμειρο Σκάλα με πλοίο στις 23 Αυγούστου 2023 και οι πληροφορίες των αστυνομικών αναφέρουν πως αναχώρησε για την πατρίδα του με πτήση από τον Κρατικό Αερολιμένα της Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις