Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάλκη: Απάτη με τον δράστη να βάζει τα γέλια στο τηλέφωνο από τα λάθη του θύματος

Χάλκη: Απάτη με τον δράστη να βάζει τα γέλια στο τηλέφωνο από τα λάθη του θύματος

Η απάτη στη Χάλκη ολοκληρώθηκε πιο εύκολα ίσως, από όσο θα περίμενε και ο δράστης. Τα γέλια που έβαλε στο τηλέφωνο, ήρθαν μετά τα λάθη του άτυχου άντρα…

Ανάστατη η Χάλκη από την απάτη με θύμα έναν 32χρονο που έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα. Αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν, ανέφερε ότι έκαναν φτερά από τραπεζικό του λογαριασμό 1.900 ευρώ. Όπως είπε δεν κατάλαβε την παγίδα. Πίστεψε ότι είχε να κάνει με λογιστή και άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Κάποια στιγμή, όταν ο δράστης είχε πετύχει τον σκοπό του, έβαλε τα γέλια και έκλεισε το τηλέφωνο.

Πιο συγκεκριμένα την 6η Οκτωβρίου 2023 το πρωί υπεβλήθη μήνυση για απάτη από έναν 32χρονο Αλβανό που ζει στη Χάλκη. Όπως είπε το προηγούμενο απόγευμα επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά, άγνωστο σε αυτόν άτομο, το οποίο του ανέφερε ότι είναι λογιστής και ότι μπορεί να τον βοηθήσει να λάβει επιδοτήσεις από το κράτος.

Συγκεκριμένα τον ενημέρωσε ότι είναι δικαιούχος του προγράμματος market pass για τα supermarket και για τους επόμενους τέσσερις μήνες θα λάμβανε το ποσό των 150 ευρώ. Επιπλέον του είπε για να τον πείσει ότι έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να πάρει λεφτά, με αντίστοιχα προγράμματα για το ηλεκτρικό ρεύμα και το ενοίκιο.

Μετά αφού του έδωσε τον αριθμό της χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας του και το ονοματεπώνυμό του, ζήτησε από το θύμα να του δώσει τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας της κάρτας και τον κωδικό μιας χρήσης (ΟΤΡ) που θα ερχόταν με μήνυμα στο κινητό του.

Έπειτα τον ρώτησε εάν έχει viber και όταν του απάντησε καταφατικά το θύμα, του ζήτησε τον κωδικό της ενεργοποίησης για έγκριση αγορών κάρτας και πληρωμών που θα του ερχόταν σε μήνυμα, τον οποίο του έδωσε και κλείνοντας το τηλέφωνο του είπε ότι θα τον ξανακαλέσει από άλλο νούμερο.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, στις 18:48 της ιδίας ημέρας επικοινώνησε ξανά μαζί του και του ζήτησε να πατήσει στο σύνδεσμο που του είχε αποσταλεί σε μήνυμα στο κινητό του πράγμα που επίσης έκανε και τότε ο δράστης γέλασε και του το έκλεισε. Τότε το θύμα κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη.

Αφού διεκόπη η συνομιλία τους, το θύμα είδε μηνύματα (και στο viber) και διαπίστωσε ότι ο δράστης είχε προβεί στην επανέκδοση των κωδικών του στην υπηρεσία e-banking και είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αναλάβει το ποσό των 50 ευρώ. Από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι υπήρξε μια συναλλαγή του ποσού των 150 ευρώ, η οποία είχε απορριφθεί, μία συναλλαγή με το ποσό των 1.500 ευρώ και μία των 400 ευρώ, που ήταν επιτυχείς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις