Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χαλκίδα: «Αθώοι» οι Χρυσαυγίτες που είχαν συλληφθεί με κράνη και κοντάρια – Μάρτυρες στη δίκη δεκάδες αστυνομικοί!

Χαλκίδα: «Αθώοι» οι Χρυσαυγίτες που είχαν συλληφθεί με κράνη και κοντάρια – Μάρτυρες στη δίκη δεκάδες αστυνομικοί!

Σε δίκη που έγινε την Παρασκευή (02-02-2018) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, κρίθηκαν αθώοι οι τρεις Χρυσαυγίτες που είχαν συλληφθεί από άνδρες των ΜΑΤ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι Χρυσαυγίτες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας από κοινού, χρησιμοποιώντας σημαίες, κράνη, κοντάρια και ασπίδες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.

Στη δίκη έδωσαν το «παρών» για να καταθέσουν δεκάδες αστυνομικοί από Χαλκίδα και Αθήνα, ενώ δικαστής της έδρας ήταν η κ. Δέσποινα Ταβούτη και εισαγγελέας η κ. Σταυρούλα Δούση.

Η Χρυσή Αυγή «πανηγυρίζει» στο site της για την αθωωτική απόφαση…

 

Η υπόθεση και τα περιστατικά

Τα μεσάνυχτα της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, οι Χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί κρατώντας ακόμα και ρόπαλα έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Άμεσα είχαν σπεύσει στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες.

Όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Ύστερα από καταγγελία έξω από τα γραφεία του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα, υπήρχαν άτομα, που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των όπλων (ρόπαλα κ.λπ). Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα, 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα (10) κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι (20) ασπίδες και επτά (7) κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών…»

Μάλιστα τότε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ευάγγελος Φλέβάρης, ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός-σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τις παραιτήσεις τους επίσης είχαν υποβάλλει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.

πηγή: eviazoom

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις