Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκίδα: Η σκοτεινή πλευρά στην Ελλάδα της κρίσης – Η γυναίκα που δεν έμεινε απαθής στον Γολγοθά της εγκύου [pic]

Χαλκίδα: Η σκοτεινή πλευρά στην Ελλάδα της κρίσης – Η γυναίκα που δεν έμεινε απαθής στον Γολγοθά της εγκύου [pic]
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η εικόνα έρχεται από το Κουρέντι στη Χαλκίδα. Δείχνει το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα για ορισμένους στην Ελλάδα του 2018. Μια έγκυος δεν μπορεί να κάνει αισιόδοξες σκέψεις…

Επί δύο βράδια, μια νέα γυναίκα η οποία βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, κοιμόταν σε ένα παγκάκι στο Κουρέντι στη Χαλκίδα. Η γυναίκα εντοπίστηκε από περίοικους που ειδοποίησαν την Σταυρούλα Γιοβανάκη. Σύμφωνα με τα όσα είπε η τελευταία, η νεαρή εγκυμονούσα προσπάθησε να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν αδύνατον, γιατί δεν είχε κάτι παθολογικό. Αναγκάστηκε λοιπόν να διανυκτερεύει στα παγκάκια.

Με παρέμβαση της Σταυρούλας Γιοβανάκη βρέθηκε μια οικογένεια η οποία πλέον την φιλοξενεί. Παράλληλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να έρθει σε επαφή με την Πρόνοια και να παρακολουθείται από Κοινωνική Λειτουργό. Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται, καθώς δεν υπάρχει στέγη στη Χαλκίδα για ανάλογες περιπτώσεις.

Η Σταυρούλα Γιοβανάκη τόνισε, ότι η ανάγκη ύπαρξης στέγης για κάποιους ανθρώπους είναι τεράστια: “Μέχρι που έχω σκεφθεί να κάνουμε κατάληψη εντός κτηρίου προκειμένου να στεγάσουμε αυτούς τους ανθρώπους” είπε χαρακτηριστικά.

Η Σταυρούλα Γιοβανάκη που κινητοποιήθηκε για την έγκυο

Εμείς να συμπληρώσουμε ότι, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει διάλογος εντός της πόλης, να εντοπιστούν δημοτικά ή δημόσια κτήρια που να πληρούν τις προϋποθέσεις και να παραχωρηθούν σε φιλανθρωπικό φορέα (όποιος και αν είναι αυτός) που θα αναλάβει τη στέγαση ανθρώπων όπως η παραπάνω εγκυμονούσα.

Πηγή: evialead.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις