Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκίδα: Πλήρωσε ακριβά τη βουτιά στην παλιά γέφυρα – Η μήνυση που τους έκαναν οι λιμενικοί [pics]

Χαλκίδα: Πλήρωσε ακριβά τη βουτιά στην παλιά γέφυρα – Η μήνυση που τους έκαναν οι λιμενικοί [pics]

Οι αυτόπτες μάρτυρες θα θυμούνται για καιρό τα όσα έγιναν στη Χαλκίδα. Οι εικόνες άφησαν άφωνους μικορύς και μεγάλους…

Απρόσμενη τροπή πήρε το απίστευτο συμβάν που εκτυλίχθηκε στην παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (24-09-2018), την ώρα που είχε ανοίξει η συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοϊας. Συγκεκριμένα ένας 34χρονος Χαλκιδέος βούτηξε στη θάλασσα μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων παρευρισκομένων οι οποίοι έμειναν στη κυριολεξία άναυδοι.

Ο 34χρονος κολυμπούσε δίπλα σε διερχόμενα σκάφη και πλοία βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, οι οποίοι στη συνέχεια τον συνέλαβαν, όχι όμως για την πράξη του αυτή.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί του έκαναν μήνυση για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Ο 34χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (25-09-2018) στα Δικαστήρια Χαλκίδας με τη διαδικασία του αυτοφώρου και η δίκη έγινε κανονικά. Τελικά καταδικάστηκε συνολικά σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή και για τα δύο αδικήματα. Ο 34χρονος, που αρνείται τις κατηγορίες, άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Το σημείο της βουτιάς στη Χαλκίδα

Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι αλλά και όσοι βρίσκονταν μέσα στα σκάφη, παρακολουθούσαν τον μεσήλικα να παλεύει με τα κύματα και με ανακούφιση είδαν ότι τελικά βγήκε σώος στην προβλήτα. Εκεί τον περίμεναν άνδρες του Λιμενικού και τον συνέλαβαν παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας και για το γεγονός ότι έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και της πρόκλησης ατυχήματος με κάποιο από τα πλοία.

Πηγή: eviazoom.gr, egnomi.gr, evialead.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις