Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλκίδα: Συνεχίζουν να ζουν μακριά από τα σπίτια τους – Απόγνωση μετά τις πλημμύρες!

Χαλκίδα: Συνεχίζουν να ζουν μακριά από τα σπίτια τους – Απόγνωση μετά τις πλημμύρες!

Οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, καθημερινά επισκέπτονται τα σπίτια τους και προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους…

Τέσσερις είναι συνολικά οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην περιοχή του Δοκού, λόγω του πλημμυρικού φαινομένου που έχει εμφανιστεί εδώ και ένα μήνα σε οικισμούς του δήμου Χαλκιδέων.

Οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, καθημερινά επισκέπτονται τα σπίτια τους και προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους.

Φοβούνται δε, για τις ζημιές που θα έχουν υποστεί τα θεμέλια και αν θα μπορέσουν ξανά να κατοικήσουν μέσα σ’ αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται για νέες μηνύσεις.

Για την ώρα, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής γίνεται άντληση των υδάτων από μία αντλία που έχει τοποθετηθεί στην λίμνη του Δοκού, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται μείωση της στάθμης του νερού.

Δεν αποκλείεται από την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν πιο παρεμβατικές ενέργειες.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Πηγή: tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις