Τρίτη, 18 Ιουν.
33oC Αθήνα

Χαλκίδα: «Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός», λέει η δικηγόρος για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok

Χαλκίδα: «Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός», λέει η δικηγόρος για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok

Μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok, η δικηγόρος Μαρία Καρλή από τη Χαλκίδα, σχολιάζει θέματα επικαιρότητας και εκφράζει τη νομική της άποψη.

Η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή, κλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας να δώσει εξηγήσεις και να περάσει από Πειθαρχικό Συμβούλιο για τα βίντεο που ανεβάζει στη γνωστή πλατφόρμα.

«Η φερόμενη κατηγορία που έχω είναι ότι παραβιάζω τις διατάξεις του κώδικα περί δικηγόρων όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών», είπε μιλώντας στη σημερινή (04.06.2024) εκπομπή, Live News.

Η Μαρία Καρλή φέρεται να κατηγορείται πως μέσα από το TikTok δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προμοτάρει τον εαυτό της.

«Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι και εκφράζω την άποψή μου εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;».

Επιπλέον, μετά από τη συνεδρίαση του δικηγορικού συλλόγου τέθηκε το ζήτημα ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok μέσα στην αίθουσα των δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο, με την ίδια να διαψεύδει.

«Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του 2023 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;».

Η Μαρία Καρλή ισχυρίζεται πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της.

«Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά θα δώσω τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι».

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ακόμα εξετάζεται.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο στο TikTok»

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον δικηγορικό σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην  εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις